1. Звертайте увагу на інформацію на етикетці

Головне – виробник, регіон походження та сорт винограду. Останнє – найважливіше. Припустимо, Вам подобається совіньйон блан. В такому випадку, обов’язково спробуйте той же сорт винограду іншого виробника, або з іншого регіону.вино

2. Дослідіть оцінку якості вина в балах

Є кілька систем, за якими оцінюють вина. Про 10-бальну, наприклад, Ви можете прочитати тут. Відповідно, чим більше балів має вино – тим воно якісніше.

3. Пам’ятайте, що ціна – не завжди показник якості

Одне і те ж вино може коштувати в сусідніх магазинах по-різному. Кінцева ціна вина на прилавку залежить від рітейлера. Якщо говорити про імпортні вина, які, наприклад, в Іспанії коштують 1-2 євро за пляшку, в нас можуть продаватися за 300-600 гривень. Про яку якість може йти мова?

вино4. Дивіться на країну виробника

Деякі країни давно стали свого роду брендами. Ми впевнені, що вино з Франції, Італії чи Іспанії точно не підведе. Але експортуються, в основному, не дуже якісні вина. Спробуйте вина США.

5. Пам’ятайте, що натуральна пробка – не головне

Прийнято вважати, що хороше вино повинно бути закупорене натуральною пробкою. Але це міф, оскільки важливішим за матеріал є її якість. Дуже дорогі вина можуть бути закупорені пресованою крихтою, а призведе до “пробкової хвороби” (потрапляння крихт з пробки у вино при відкриванні).

Сподіваємося, Вам пригодяться наші поради!:)