5 способів приготувати смажену картоплю: а ви й не знали, що так можна

02.04.2019

5 способів приготувати смажену картоплю: а ви й не знали, що так можна

Цікаві та смачні рецепти смаженої картоплі, які допоможуть урізноманітнити щоденний раціон

Пікантна картопля з куркумою

Складові:

4 картоплини
1/3 ч.л. насіння гірчиці
1/3 ч.л. куркуми
щіпка перцю чилі
сіль за смаком
кінза для подачі

Приготування:

  1. Картоплю варимо в мундирі, остуджуємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками. Розігріваємо в сковороді 2-3 ст. л. рослинної олії, додаємо туди насіння гірчиці, куркуму, перець чилі, сіль і обсмажуємо 1 хвилину.
  2. Додаємо картоплю, смажимо 4 хвилини до рум’яної скоринки на сильному вогні, потім зменшуємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 5 хвилин.

Картопля смажена з грибами і зі сметаною

Складові:

1 кг картоплі
500 г грибів
1 цибулина
150 г сметани
0,5 пучка петрушки
сіль і перець за смаком
рослинна олія

Приготування:

  1. У сковороду наливаємо 2-3 ст. л. олії, обсмажуємо цибулю, нарізану тонкими півкільцями, до м’якості. До цибулі додаємо печериці, нарізані пластинками, смажимо до рум’яної скоринки, солимо, перчимо до смаку, за пару хвилин до готовності додаємо сметану, перемішуємо.
  2. В іншу сковороду вливаємо олію, даємо добре нагрітися, кладемо нарізану картоплю, смажимо на сильному вогні хвилин п’ять не перемішуючи.
  3. Смажимо до рум’яної скоринки, в кінці солимо, перчимо.
  4. Коли картопля буде готова, додаємо до неї гриби зі сметаною, нарізану зелень, перемішуємо, закрити кришкою і тушкуємо хвилин п’ять. Подаємо відразу ж.

Смажена картопля з беконом

Складові:

5 картоплин
5 смужок бекону
1 цибулина
сіль і перець за смаком
соняшникова олія

Приготування:

  1. Картоплю варимо в мундирі до готовності, охолоджуємо повністю, чистимо, нарізаємо шматочками. Бекон і цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Нагріваємо суху сковороду на вогні, кладемо в неї нарізаний бекон, смажимо, помішуючи до рум’яної скоринки. Обсмажений бекон перекладаємо в тарілочку.
  2. Додаємо в сковороду трохи олії, обсмажуємо цибулю до м’якості.
  3. Обсмажену цибулю перекладаємо до бекону.
  4. При необхідності вливаємо ще потрібну кількість олії в сковороду, кладемо картоплю, смажимо до золотистої скоринки, солимо, перчимо до смаку. До картоплі додаємо бекон з цибулею і смажимо ще 5 хвилин.

Пататас бравас

Складові:

1 кг картоплі
600 г томатів у власному соку
3 ст.л. оливкової олії
1 ріпчаста цибуля
2 зубчики часнику
1-2 ч.л. соусу табаско
1 ч.л. цукру
перець червоний і чорний за смаком
2 ст.л. петрушки

Приготування:

  1. Для томатного соусу в сотейнику розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо до м’якості дрібно нарізану цибулю і рубаний часник, додаємо томатну пасту, соус табаско, цукор, паприку, перець чилі мелений, сіль, перець чорний мелений, доводимо до кипіння і варимо 15-20 хвилин до загустіння соусу.
  2. Картоплю чистимо, нарізаємо великими кубиками, обсушуємо паперовим рушником і обсмажуємо у фритюрі. Гарячу картоплю викладаємо на блюдо, зверху заливаємо соусом, присипаємо свіжою петрушкою і подаємо.

Картопляні оладки

Складові:
відварена картопля в мундирі (5 шт)
60 г вершкового масла
сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Картоплю варимо в мундирі до готовності, охолоджуємо, очищаємо від шкірки. Натираємо на крупній тертці, солимо за смаком, перчимо, акуратно перемішуємо, що не приминаючи.
  2. У сковороді топимо 30 г вершкового масла, викладаємо всю картоплю, рівномірно розподіляємо по дну і притискаємо, ущільнюючи ложкою.
  3. Смажимо на середньому вогні 10-15 хвилин до золотистої рум’яної скоринки. Сковороду накриваємо тарілкою і акуратно перевертаємо, переклавши на тарілку.
  4. У сковороді топимо ще 30 г вершкового масла, перекладаємо оладки в сковороду рум’яною стороною вгору і смажимо ще хвилин десять.

, переглядів: 1 835

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *