Два види солодощів, які можна їсти навіть на суворій дієті

Збір коштів на потреби армії України
22.05.2020

Два види солодощів, які можна їсти навіть на суворій дієті

Людям, що дотримуються здорового харчування, важко лишити себе задоволення – солодощів. Обираючи з найбільш корисних та смачних, вони зупиняються на вівсяному печиві і зефірі. Ці продукти не завадять навіть строгій дієті.

Вівсяне печиво: вміст та користь

Вівсяне печиво печуть з вівсяного борошна, яке має високу енергетичну цінність, великий вміст вуглеводів, жирів та клітковини. У 100 грамах продукту приблизно 415 калорій, хоча точне число залежить від виробника (є печиво з 390 і 460 калоріями в 100 г). У одному печиві – від 60 до 100 ккал і 1-1,5 чайної ложки цукру, за інформацією myvin.com.ua.

Обираючи між магазинним та домашнім печивом, ліпше зупинитися на другому варіанті. У магазинних виробах більше маргарину, рафінованої та гідрогенізованої олії. Переважно вміст вівсяного борошна не перевищує 20%, усе інше – пшеничне борошно вищого гатунку. Це перекриває користь від поживних елементів печива, адже зайвий цукор може вплинути на роботу кишечника, стан шкіри, підшлункової залози.

Хоч і вважається, що вівсяне печиво не нашкодить фігурі, їсти його радять не більше 1-2 штук на день. При цьому потрібно враховувати щоденну норму калорій. Якщо ж печиво домашнього приготування, і містить менше цукру і більше вівсяного борошна, норму можна трохи збільшити. Клітковина, що міститься в печиві, сприяє травленню та позбавляє від шлаків. Вітамін А у складі гарно відображається на стані волосся та нігтів.

Найпопулярніші домішки до печива:

  • насіння соняшника;
  • родзинки;
  • сушена вишня;
  • журавлина;
  • фініки;
  • кокосова стружка;
  • шоколад.

Вівсяне печиво – чудовий перекус, який дозволить дочекатися основного прийому їжі. Якщо ж стоїть вибір між крупою і печивом, людям на дієті краще надати перевагу першому варіанту – він більш корисний та поживніший.

Зефір: коли і кому його можна їсти

Зефір – кондитерський виріб, що відноситься до цукрових. Повітряні шматочки складаються з соди, цукру, лимонної кислоти, води, ваніліну та желатину. Так як в солодощах відсутні кулінарні жири, вони є не дуже калорійними і не перешкоджають схудненню. Саме тому їсти зефір на дієті не забороняється.

У порівнянні з шоколадом, в 100 грамах якого аж 546 калорій, у зефірі всього 300 кал. У складі – білки та вуглеводи, а також глюкоза, яка покращує настрій. Желатин подовжує відчуття ситості, покращує переварювання їжі. Речовини в ньому укріпляють хрящову тканину суглобів. Дієтологи рекомендують вживати не більше 3 штук солодощів на день. Взагалі зефір дозволяється людям, що худнуть, і не можуть побороти потягу до солодкого. Детальна інформація на сайті https://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/stravy/zefir.

Користь зефіру, як і мармеладу, в агар-агарі з водоростів і пектину з фруктів. Вони покращують роботу внутрішніх органів, очищають нирки, печінку, виводять шлаки та токсини, укріплюють імунітет. У складі присутня клітковина, яка пришвидшує метаболізм. Ще один корисний ефект – мочегінний. Це дозволяє позбутися від набряків, відновити водний баланс. Завдяки зефіру, зайва рідина не буде накопичуватися в організмі, обмінні процеси – покращаться.

Краще їсти зефір, зроблений з натуральних компонентів. Проте і в цьому випадку краще бути обережним: якщо перестаратися, недалеко до алергії. Дієтологи радять їсти зефір в першій половині дня – до вечора від нього не залишиться і сліду. Насолоджуватися солодощами можна навіть людям з цукровим діабетом і тим, хто дотримується здорового харчування.

, , , переглядів: 1 211

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *