Серед порад, які колись вирізали з різних джерел і зберігали в теці або спеціальному зошиті, були й передноворічні. Сподіваємося, і зараз вони комусь стануть у пригоді.
Зранку, вмиваючись, ополіскуйте обличчя поперемінно гарячою і холодною водою, це зміцнить стінки судин.
Для ніжної, тонкої шкіри краще пом’якшити воду, додавши в неї трохи соди. Після вмивання протріть обличчя ватним тампоном, змоченим у відварі трав: для сухої шкіри — м’яти, петрушки, шавлії, квітів липи, подорожника; для жирної — череди, кульбаби.
Щоб не сп’яніти, перед застіллям слід випити чашку міцного чорного або зеленого чаю з лимоном.
Швидке сп’яніння не загрожує тому, хто за столом серед закусок вживає картоплю.
Щоб свічка не опливала, горіла рівніше й довше, обмакніть її перед тим, як запалювати, у солону воду.
Можна також на верхню частину свічі надіти кільце з металевої фольги товщиною 0,1–0,2 мм і в міру того як вона вигорятиме спускати його вниз. Полум’я запаленої свічки частково очищає повітря від тютюнового диму.
Салат або вінегрет положіть на кругле блюдо, а навкруги — 12 кружечків вареної картоплі.
Моркву наріжте соломкою і на кожному картопляному кружечку викладіть цифри: I, II, III, IV … XII. У середину кладеться кружечок з огірка або помідора, а з цибулі — стрілки годинника. І нехай вони у вас показують за п’ять хвилин дванадцяту.
Коктейлі оформлюють по-різному. Можна по кромці бокала розташувати «іній».
Для цього край бокала змочують соком — лимонним, апельсиновим, а потім, перевернувши бокал, занурюють його в цукровий пісок. Тільки після цього наливають готовий напій. «Інеєм» зазвичай прикрашають десертні коктейлі та коктейлі з фруктами. Можна також на край бокала надіти кружечок лимона, надрізаний по радіусу. Або використати спіраль — шкірку лимона або апельсина, зрізану довгою стрічкою. Один кінець стрічки зачіплюють за край бокала, а інший опускають на дно.