Апельсин має безліч корисних властивостей, про які більшість навіть і не здогадуються. Цей малокалорійний продукт, зазвичай, називають фруктом, але з точки зору ботаніки це видозмінена ягода, яка багата на вітаміни.
Про це – читай нижче:
- Апельсин містить цинк, селен, калій, натрій, мідь, фосфор, марганець, кальцій, залізо, групу вітамінів В, клітковину, каротин та саліцилову кислоту
- Наявність у складі апельсина вітамінів С, А і Е добре впливають на стан шкіри обличчя
- Сприяє зниженню рівня холестерину в організмі, тим самим зменшує ризик виникнення жовчних каменів, закупорення судин та порушення обміну речовин
- Апельсин покращує кровообіг, а його сік корисний для роботи печінки
- Допомагає при втомі, усуває слабкість у тілі. Сприятливо впливає на нервову систему
- Сприяє оновленню клітин, омолоджує організм та захищає від передчасного старіння
- Апельсини корисні для мозку. Вони допомагають зберегти всі необхідні функції. Саме тому їх рекомендують вживати людям похилого віку.