Легко і смачно: рецепт смородинового джему на зиму

25.07.2020

Легко і смачно: рецепт смородинового джему на зиму

Смородинове варення — одна з найсмачніших, найкорисніших і водночас найлегших зимових заготовок до чаю. Смородина – не тільки смачна ягода, але й дуже корисна, адже в ній містяться вітаміни А, В1, В2, В5, В6, С, пектини, які чистять організм, а також кальцій, залізо, магній і фосфор.

Тому цієї ягоди варто наїстися не тільки зараз, але й заготувати її на зиму, адже вона є чудовим профілактичним засобом від застуди, радить nv.ua. Смородинові джеми є 2 видів: сирі, які зберігають більше вітамінів, але вимагають більше цукру для збереження, і відварні, де пропорція цукру до смородини значно менша.

Сирий джем з чорної смородини

Інгредієнти:

  • Смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Приготування:

Для початку потрібно вимити смородину, дати їй висохнути, а потім очистити від гілочок, листочків та іншого. Далі за допомогою ручної товкачки або блендера розтираємо смородину до більш-менш однорідного пюре. Потім вмішуємо цукор і, за наявності блендера, ще раз гарно змішуємо, щоб цукор розчинився. Якщо блендера під рукою не виявилося, просто ретельно перемішайте джем, поки цукор не розчиниться.

Ось і все, розливайте джем по стерильних банках і, бажано, зберігайте їх в холодних місцях, щоб заготовка не забродила.

Смородинове варення

Інгредієнти:

  • Смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг (можна менше за смаком)
  • Вода – 100 мл

Приготування:

Спочатку так само потрібно вимити, висушити й очистити смородину. Потім її теж потрібно розтерти в пюре вручну або блендером. Потім, додавши воду, поставте суміш на плиту та доведіть до кипіння. Якщо з’явиться пінка, зніміть її, а потім всипте в пюре цукор, перемішайте та дайте суміші покипіти близько 10 хвилин.

Все, розлийте варення по банках і чекайте зими.

, , , переглядів: 135

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *