Яблучне повидло – смачна фруктова заготовка на зиму. Ним можна смакувати з ароматним чаєм або ж використовувати як начинку для солодкої випічки. Таке повидло готується досить швидко й легко, адже яблука містять пектин, який спрощує приготування цього смаколика.
Повидло з яблук у мультиварці – рецепт, який пропонує Уніан.
- Яблука (твердих сортів) – 1 кг
- Лимони – 0,5 шт.
- Цукор – 2 ст.
- Вода – 1 ст.
- Помити яблука й очистити шкірку, яку поки що відкласти вбік.
- Розрізати яблука на четвертинки, вирізати серцевинки і скласти в чашу мультиварки.
- Залити третиною склянки води.
- У режимі “Випічка” готувати їх 30 хвилин.
- Шкірку скласти в каструлю, залити водою, що залишилася, і покласти її на плиту.
- Довести до кипіння і варити шкірку 20 хвилин, після чого процідити.
- Викласти яблука з чаші й подрібнити блендером або за допомогою дерев’яної товкачки.
- У пюре всипати цукор, додати лимонний сік та відвар від яблучної шкірки.
- Виставити режим “Випічка” на 45 хвилин. Кришку можна закрити або залишити відкритою, час від часу перемішуючи повидло.
- Гаряче повидло перекласти в стерилізовані банки й закрити кришкою.
- Охолодивши, зберігати повидло в холодильнику.