Любителям яблук: рецепт повидла на зиму

28.08.2020

Любителям яблук: рецепт повидла на зиму

Яблучне повидло – смачна фруктова заготовка на зиму. Ним можна смакувати з ароматним чаєм або ж використовувати як начинку для солодкої випічки. Таке повидло готується досить швидко й легко, адже яблука містять пектин, який спрощує приготування цього смаколика.

Повидло з яблук у мультиварці – рецепт, який пропонує Уніан.

  1. Яблука (твердих сортів) – 1 кг
  2. Лимони – 0,5 шт.
  3. Цукор – 2 ст.
  4. Вода – 1 ст.

  • Помити яблука й очистити шкірку, яку поки що відкласти вбік.
  • Розрізати яблука на четвертинки, вирізати серцевинки і скласти в чашу мультиварки.
  • Залити третиною склянки води.
  • У режимі “Випічка” готувати їх 30 хвилин.
  • Шкірку скласти в каструлю, залити водою, що залишилася, і покласти її на плиту.
  • Довести до кипіння і варити шкірку 20 хвилин, після чого процідити.
  • Викласти яблука з чаші й подрібнити блендером або за допомогою дерев’яної товкачки.
  • У пюре всипати цукор, додати лимонний сік та відвар від яблучної шкірки.
  • Виставити режим “Випічка” на 45 хвилин. Кришку можна закрити або залишити відкритою, час від часу перемішуючи повидло.
  • Гаряче повидло перекласти в стерилізовані банки й закрити кришкою.
  • Охолодивши, зберігати повидло в холодильнику.

, , , переглядів: 248

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *