Медики застерегли, як не отримати харчове отруєння за святковим столом

01.01.2020

Медики застерегли, як не отримати харчове отруєння за святковим столом

Лікар-нарколог Ігор Лазарєв закликав дотримуватися норми у вживанні алкоголю, не змішувати напої та поєднувати їх із хорошою закускою. Експерт порадив триматися подалі від спиртного тим, хто схильний до тривалих запоїв і має проблеми зі здоров’ям.

Іншим варто пам’ятати про базові правила вживання спиртного. Читайте також Названо несподівану небезпеку жувальної гумки “Треба завжди поєднувати випивку із закускою. Жирна їжа перешкоджає швидкому всмоктуванню алкоголю в кров. Спиртні напої краще не змішувати. Ці нюанси пов’язані з тим, що скрізь містяться токсичні речовини. Припустимо, у білих винах вони одного плану, в червоних іншого. Якщо їх змішувати, то і ті, й інші потрапляють в організм і суміш підсилює токсичний ефект.

Другий момент — бажано обережно обходитися з газованими напоями та не запивати ними алкоголь. Вони забезпечують швидку доставку етанолу в кров”, – вважає Лазарєв. Якщо на ранок паморочиться голова і сушить у роті, можна застосувати “народні методи”, нагадує лікар.

“Пийте багато рідини, щоб усунути зневоднення. Можна пару пляшок мінералки випити, вона позитивно впливає. Вітамін С можна спробувати і, звичайно, якщо ситуація не критична, то в другій половині дня організм справляється з отруєнням і самопочуття відновлюється. Найважливіша порада — не похмелятись”, – застеріг нарколог. У разі, якщо самопочуття не приходить в норму протягом доби, або поступово посилюється, Лазарєв закликає негайно звертатися по допомогу до лікарів.

 

, , , , переглядів: 130


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *