На смак як ананас: що господині додають до кабачків

26.08.2020

На смак як ананас: що господині додають до кабачків

Консервувати запаси на зиму є одним із важливих завдань і потреб. У кожної газдині є власна методика у цьому ділі та й винахідливість не на останньому місці. На Закарпатті у газдинь є власні секрети смачнючих рецептів і маринованих огріків, і баклажанів, і помідорів, і перцю і багато всіляких смаколиків.

А от якими на смак є мариновані кабачки із ожиною? Голос Карпат розповідає, що цей рецепт є надзвичайно смачним, оскільки простий овоч у поєднанні з ожиною, перетворюється на ананас. Певна річ, не у повному значенні перетворюється кабачок на ароматний екзот, а за смаком дуже подібний.

Власним ексклюзивним рецептом поділилася мешканка із Зарічева пані Марія:

Кабачки із ожинами закладую уже 5 рік. Мої внуки просто обожнюють цей рецепт, – каже газдиня. – Крім цього, у поєднанні з ожиною, кабачки є надзвичайно корисними. Перш за все, молоді кабачки, слід ретельно вимити, очистити від шкірки й нарізати на шматочки.

На саме дно трилітрової банки засипаю 200 грамів ожини або чорниці (яфин), шматочок лимона, листя смородини та цукор – 8-9 ложок. Відтак, уже викладуємо порізані кабачки та заливаємо чистою джерельною водою. На трилітрову банку потрібно два літри води.

Наступним, що я роблю, накриваю банки жерстяними кришками й стерилізую 5-7 хвилин. Упродовж цього часу, кабачки перевіряю, знімаючи кришку з однієї із банок, – додає пані Марія. – Кабачки не мають розварюватись, але й не бути надто хрумкими. Слід уважно за цим дивитись, – каже газдиня. –Після закінчення стерилізації, акуратно виймаю банки з емальованої каструлі й закатую. Відтак, перевертаю банки вниз та залишаю до ранку.

, , , переглядів: 259

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *