Плов зі свинини за класичним рецептом: покрокова інструкція

21.02.2019
Плов зі свинини – універсальна страва, і існує багато рецептів її приготування. Ми розповімо тобі, як готується плов зі свинини за класичним рецептом, який у кожній національній кухні доповнюється і збагачується своїми улюбленими традиційними спеціями. Основними компонентами плову зі свинини є, звичайно ж, якісне м’ясо з жировими прожилками (краще брати ошийок ), рис, цибуля, часник, морква. Свинина має ніжнішу консистенцію, ніж яловичина і баранина, а тому твій плов зі свинини вийде ніжним і смачним. Щоб приготувати смачний плов зі свинини, тобі також знадобиться товстостінний посуд, наприклад, сотейник. Перед закладанням продуктів, його потрібно добре розжарити на сильному вогні.

Плов зі свинини – інгредієнти:

  • 300 г свинячого ошийка,
  • 200 г рису,
  • 150 г моркви,
  • 150 г цибулі,
  • 3 зубки часнику,
  • 50 мл олії,
  • 2 ч. ложки барбарису,
  • 2 лаврових листа,
  • щіпка меленого коріандру,
  • червоний мелений перець за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Плов зі свинини – приготування:

  1. Моркву почисти і натри на крупну тертку або наріж тонкою соломкою. Цибулю почисти і поріж середньо. Подрібни часник.
  2. М’ясо оброби і наріж невеликими кубиками.
  3. У добре розігрітий сотейник налий олію. Виклади в олію свинину і обсмаж її на сильному вогні, перевертаючи, 7-10 хвилин до рум’яної скоринки.
  4. Додай до м’яса цибулю і обсмаж 3 хвилини, потім додай моркву і ще трохи обсмаж.
  5. Додай у плов часник, всі спеції, посоли. Перемішай і залий окропом, щоб вода покрила м’ясо. Доведи до кипіння, зменш вогонь і готуй 10 хвилин.
  6. Рис ретельно помий і акуратно виклади на м’ясо, не перемішуючи.
  7. Залий плов водою, щоб вона покривала рис на 2 см. Доведи до кипіння і вари плов до випаровування рідини. Потім проткни рис у декількох місцях, накрий кришкою і томи плов на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
  8. Готовий плов зі свинини ретельно перемішай і подавай гарячим.
, , переглядів: 2 042

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *