Влітку від спеки нас рятує прохолодний мохіто, а от в зику ми зігріваємось пряним і теплим глінтвейном.
Відомий кухар Джеймі Олівер поділився секретами, як зробити напій не лише зігріваючим, але й смачним. Приготування має два етапи, спочатку Джеймі Олівер варить густий приправлений сироп з половини вина. Так усі інгредієнти встигають настоятися і в результаті дарують напою насиченіший смак і аромат.
Складові:
- 2 клементини
- 1 лимон
- 1 лайм
- 200 г дрібного цукру
- 6 бутонів гвоздики
- 1 паличка кориці
- 3 свіжих лаврових листки
- 1 мускатний горіх
- 1 стручок ванілі
- 2 зірочки анісу
- 2 пляшки К’янті або іншого італійського червоного вина
Рецепт приготування:
Всі цитрусові помийте і обсушіть. За допомогою овочечистки зріжте смужки шкірки.
Розігрійте велику каструлю на середньому вогні, додайте цитрусові кірки і вичавіть сік з клементинів.
Додайте гвоздику, корицю, лавровий лист і дрібку натертого мускатного горіха. Розріжте навпіл стручок ванілі уздовж і додайте до каструлі. Потім додайте досить червоного вина, щоб покрити цукор.
Варіть, поки цукор повністю не розчиниться в червоному вині, потім доведіть до кипіння. Продовжуйте кип’ятити на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин, поки у вас не вийде гарний густий сироп.
Зменшіть вогонь до низького, додайте бадьян і вино. Нагрівайте його протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
Готовий глінтвейн процідіть і вилийте до жароміцних келихів.