Щоб зігрітися готуємо смачний глінтвейн від Джеймі Олівера

08.12.2017

Щоб зігрітися готуємо смачний глінтвейн від Джеймі Олівера

Влітку від спеки нас рятує прохолодний мохіто, а от в зику ми зігріваємось пряним і теплим глінтвейном.
Відомий кухар Джеймі Олівер поділився секретами, як зробити напій не лише зігріваючим, але й смачним. Приготування має два етапи, спочатку Джеймі Олівер варить густий приправлений сироп з половини вина. Так усі інгредієнти встигають настоятися і в результаті дарують напою насиченіший смак і аромат.

Складові:

  • 2 клементини
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 200 г дрібного цукру
  • 6 бутонів гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • 3 свіжих лаврових листки
  • 1 мускатний горіх
  • 1 стручок ванілі
  • 2 зірочки анісу
  • 2 пляшки К’янті або іншого італійського червоного вина

Рецепт приготування:
Всі цитрусові помийте і обсушіть. За допомогою овочечистки зріжте смужки шкірки.
Розігрійте велику каструлю на середньому вогні, додайте цитрусові кірки і вичавіть сік з клементинів.
Додайте гвоздику, корицю, лавровий лист і дрібку натертого мускатного горіха. Розріжте навпіл стручок ванілі уздовж і додайте до каструлі. Потім додайте досить червоного вина, щоб покрити цукор.
Варіть, поки цукор повністю не розчиниться в червоному вині, потім доведіть до кипіння. Продовжуйте кип’ятити на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин, поки у вас не вийде гарний густий сироп.
Зменшіть вогонь до низького, додайте бадьян і вино. Нагрівайте його протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
Готовий глінтвейн процідіть і вилийте до жароміцних келихів.

, , , переглядів: 465

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *