Топ-5 весняних салатів, що не зашкодять фігурі

08.03.2020

Топ-5 весняних салатів, що не зашкодять фігурі

Салат – це не тільки надзвичайно корисна страва, але смачна і дешева. До того ж, це ще й чудовий спосіб наситити свій організм корисними речовинами без шкоди для фігури. Ми зібрали топ-5 рецептів весняних салатів, які, безумовно, закохають вас в себе.

 

  1. Салат з тунцем:

– 1 банка консервованого тунця;

– 1 помідор;

– 2 яйця;

– 3-4 листи салату;

– 1 столова ложка оливкової олії.

Спочатку необхідно зварити яйця і залишити їх на кілька хвилин у холодній воді. Нарізати помідор, тунець і листя салату на невеликі шматочки. Додати порізані яйця і заправити олією. За смаком посолити, поперчити і додати лимонний сік. Також можна додати кілька оливок, проте слід пам’ятати, що вони висококалорійні, тому не варто ними зловживати.

  1. Салат з редису і бринзи з лимонною цедрою:

– 1 пучок редиски;

– 3 огірка;

– 2 черешки селери;

– 50 грамів бринзи;

– 200 мілілітрів натурального йогурту;

– сік і цедра половини лимона;

– 3 столові ложки оливкової олії.

Спочатку треба порізати черешки селери, огірки і редиску на довільні шматочки. В іншій мисці потрібно змішати оливкове масло, цедру і сік лимона. Потім додати натуральний йогурт, подрібнену бринзу, нарізану петрушку і кріп. Овочі і заправку треба ретельно перемішати. Такий салат перед вживанням слід настояти в холодильнику 15-20 хвилин.

  1. Салат з куркою:

– 1 куряче філе;

– 1-2 свіжих огірка;

– 4 помідори черрі;

– 2-3 листків салату;

– 2 столові ложки оливкової олії;

– гілочка петрушки або шпинату.

Відварене куряче філе треба нарізати довільними шматочками. Додати до нього порізані помідори, огірки та зелень, а також оливкову олію, потім ретельно перемішати. Спочатку на тарілку слід викласти листя салату, а зверху на них рівномірно розподілити овочі.

  1. Салат з кальмарами:

– 4 кальмара;

– 10 перепелиних яєць;

– 1 болгарський перець;

– 4 огірка;

– 3-4 листи салату;

– 1 червона цибулина;

– 1 столова ложка соєвого соусу;

– 1 чайна ложка лимонного соку.

Кальмари потрібно почистити, видалити тонку плівку і зварити в підкисленій лимонним соком воді до м’якості. Охолодити, нарізати кільцями або півкільцями. Потім зварити яйця і розрізати на четвертинки. Цибулю, перець і огірки помити і почистити, а також нарізати шматочками довільної форми. Салат можна порвати руками. Змішати овочі, яйця і кальмари, злегка посолити. Соєвий соус і лимонний сік змішати до однорідної маси і заправити їм салат.

  1. Салат з ківі, яблуками і авокадо:

– 1 яблуко;

– 1 авокадо;

– 1 лайм або лимон;

– 1 ківі;

– 2 столові ложки меду;

– 2 столові ложки подрібнених фісташок.

Рецепт цього салату сподобається любителям пікантного смаку. Для початку треба вимити всі фрукти і нарізати кубиками. Далі сік лайма чи лимона потрібно змішати з медом і цією заправкою полити фрукти. Завершити композицію подрібненими фісташками і гілочкою м’яти.

, , , переглядів: 549

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *