Салат – це не тільки надзвичайно корисна страва, але смачна і дешева. До того ж, це ще й чудовий спосіб наситити свій організм корисними речовинами без шкоди для фігури. Ми зібрали топ-5 рецептів весняних салатів, які, безумовно, закохають вас в себе.
- Салат з тунцем:
– 1 банка консервованого тунця;
– 1 помідор;
– 2 яйця;
– 3-4 листи салату;
– 1 столова ложка оливкової олії.
Спочатку необхідно зварити яйця і залишити їх на кілька хвилин у холодній воді. Нарізати помідор, тунець і листя салату на невеликі шматочки. Додати порізані яйця і заправити олією. За смаком посолити, поперчити і додати лимонний сік. Також можна додати кілька оливок, проте слід пам’ятати, що вони висококалорійні, тому не варто ними зловживати.
- Салат з редису і бринзи з лимонною цедрою:
– 1 пучок редиски;
– 3 огірка;
– 2 черешки селери;
– 50 грамів бринзи;
– 200 мілілітрів натурального йогурту;
– сік і цедра половини лимона;
– 3 столові ложки оливкової олії.
Спочатку треба порізати черешки селери, огірки і редиску на довільні шматочки. В іншій мисці потрібно змішати оливкове масло, цедру і сік лимона. Потім додати натуральний йогурт, подрібнену бринзу, нарізану петрушку і кріп. Овочі і заправку треба ретельно перемішати. Такий салат перед вживанням слід настояти в холодильнику 15-20 хвилин.
- Салат з куркою:
– 1 куряче філе;
– 1-2 свіжих огірка;
– 4 помідори черрі;
– 2-3 листків салату;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– гілочка петрушки або шпинату.
Відварене куряче філе треба нарізати довільними шматочками. Додати до нього порізані помідори, огірки та зелень, а також оливкову олію, потім ретельно перемішати. Спочатку на тарілку слід викласти листя салату, а зверху на них рівномірно розподілити овочі.
- Салат з кальмарами:
– 4 кальмара;
– 10 перепелиних яєць;
– 1 болгарський перець;
– 4 огірка;
– 3-4 листи салату;
– 1 червона цибулина;
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– 1 чайна ложка лимонного соку.
Кальмари потрібно почистити, видалити тонку плівку і зварити в підкисленій лимонним соком воді до м’якості. Охолодити, нарізати кільцями або півкільцями. Потім зварити яйця і розрізати на четвертинки. Цибулю, перець і огірки помити і почистити, а також нарізати шматочками довільної форми. Салат можна порвати руками. Змішати овочі, яйця і кальмари, злегка посолити. Соєвий соус і лимонний сік змішати до однорідної маси і заправити їм салат.
- Салат з ківі, яблуками і авокадо:
– 1 яблуко;
– 1 авокадо;
– 1 лайм або лимон;
– 1 ківі;
– 2 столові ложки меду;
– 2 столові ложки подрібнених фісташок.
Рецепт цього салату сподобається любителям пікантного смаку. Для початку треба вимити всі фрукти і нарізати кубиками. Далі сік лайма чи лимона потрібно змішати з медом і цією заправкою полити фрукти. Завершити композицію подрібненими фісташками і гілочкою м’яти.