Найкращі ідеї для прикрашання пасочок, які подарують святковий настрій і викличуть заздрість гостей і сусідів.
Світле свято Воскресіння Христового неможливо уявити без писанок та ароматної випічки. При цьому святковий стіл має бути не лише смачним, але й яскравим та ошатним, – пише 1plus1.ua. І тут перед господинями виникає питання: як прикрасити паску – головний символ Великодня? Кращі ідеї декору для святкової випічки ми зібрали в одному матеріалі. Нехай Великдень в 2019 році буде радісним і красивим!
Цукрова пудра
Лаконічний, бюджетний і простий у виконанні декор паски — посипка з подрібненого цукру. Білосніжна пудра, що вкриває золотаву скоринку святкового кексу, стане в нагоді, коли випічки багато, а часу її прикрашати — обмаль.
Білкова глазур
Ще одна ідея, як прикрасити паску, знайома всім з дитинства. Скористайтеся яєчними білками, що залишилися після приготування великодніх кексів. Збийте їх разом із цукровою пудрою в густу білу масу, а потім прикрасьте пишною білковою «шапкою» паски, які вже охололи. Якщо хочеться вже зовсім за класикою — додайте кондитерської посипки.
Кольорова глазур
Ви можете додати до звичайної глазурі барвник або ж досягти потрібного кольору за рахунок соку фруктів або овочів. Наприклад, журавлина додасть червоного відтінку, буряк — рожевого, темний виноград — синього.
Меренга
Якщо ви вмієте готувати традиційну білкову глазур для пасок, рецепт меренги не викличе у вас складнощів. Головна відмінність — у використанні цукру. Спочатку з нього потрібно зварити сироп і тільки потім додавати до білків. Меренга має більш легку й повітряну консистенцію, а ще її прийнято підрум’янювати пальником.
Безе і зефір
Такі смаколики готувати власноруч необов’язково. Сьогодні в будь-якому супермаркеті можна знайти різнокольорові пірамідки безе і пухкі хмаринки маршмеллоу. Складіть незвичайну композицію, додайте намистини кондитерської посипки — і оригінальна прикраса пасок до Великодня готова.
Шоколад
Тісто зі смаглявою скоринкою, щедро полите шоколадом, не залишить байдужим жодного ласуна. Можна приготувати глазур з вершковим маслом, а можна просто розтопити темний або білий шоколад на водяній бані та вкрити верхівку паски. Якщо хочеться ще цікавіше, додайте какао-порошку, шоколадних крапель або тертого шоколаду.
Прикраси з мастики
Мастика, яку використовують в оздобленні тортів, гарно підійде і для декору великодніх страв. Напередодні свята спробуйте відшукати на прилавках магазинів щось тематичне — курчат, зайчиків, крашанки, написи з привітаннями. Симпатично виглядатимуть і звичайні квіти. Тим, хто не шукає легких шляхів або просто хоче залучити до оздоблення пасок всю родину, можна купити готову мастику і спорудити фігурки власноруч.
Солодощі
Використайте будь-які ваші улюблені ласощі — від шоколадних батончиків до печива, медових пряників і макарунів.
Горіхи, сухофрукти та цукати
Цю корисну альтернативу кондитерським виробам можна додавати не тільки в тісто для пасок, але і використовувати для їх декору. Чим багатше — тим краще!