У морозильній камері може суттєво постраждати якість їжі. Тому варто звертати увагу на те, які продукти та як довго лежать у вашій морозилці. Міністерство сільського господарства США опублікувало роз’яснення, щодо правильного зберігання продуктів харчування в замороженому вигляді. Міністерство пояснило, що заморожені продукти у морозильній камері не псуються, однак вічно в такому вигляді вони також зберігатися не можуть, адже з часом втрачають свої корисні властивості. Насамперед, може постраждати якість продуктів, бо вони втратять корисні властивості. У роз’ясненні йдеться про так звану глибоку заморозку – за температури нижчої 17 градусів.
М’ясо
Найпопулярніший продукт, який часто заморожують – м’ясо. Згідно з рекомендаціями, найбільше у морозильній камері можна зберігати свинину – до року. Курятину, індичку, а також яловичину трохи менше – 9 місяців. Наприклад фарш, варто використати протягом 4 місяців. Зазначається, що коротким є термін використання продукту, який піддали термічній обробці.
Морепродукти
Нежирна риба може зберігатися у морозилці 6 місяців, а жирна – удвічі менше. Термін зберігання консервованих морепродуктів не більше 2 місяців.
Молочні продукти
Наприклад, масло можна тримати у морозильній камері до 9 місяців. Молоко – 6 місяців. Морозиво до 2 місяців, а кисломолочний сир не більше місяця.
Овочі
Своєю чергою, овочі у холодильнику матимуть практично стількиж вітамінів і після розморозки. В морозильній камері вони можуть нормально зберігатися протягом 12 місяців. Стільки ж можуть зберігатися і фрукти. Єдиний виняток – цитрусові. Останні краще вжити протягом трьох місяців після замороження.