Як приготувати мохіто в домашніх умовах  

04.08.2017

Як приготувати мохіто в домашніх умовах  

  Сьогодні зробити мохіто в домашніх умовах може кожен.  Практично у всіх кафе і клубах його можна побачити в меню. А також на багатьох вечірках, святах, пікніках подають саме цей смачний коктейль.

Мохіто відмінно тонізує, втамовує спрагу, тому відмінно користується попитом у спекотну літню погоду. Цей коктейль відносно простий в приготуванні, тому при наявності всіх необхідних інгредієнтів, його можна приготувати в домашніх умовах. Продукти для цього напою настільки прості, що ви можете купити в будь-якому супермаркеті в будь-який час року, і можете тішити себе цим смачним коктейлем не тільки влітку, але й взимку.

Розрізняють кілька видів цього чудового коктейлю, одним з них є класичний мохіто, іншими словами безалкогольний. Таким смачним коктейлем ми ви можете порадувати діточок, а також він користується попитом у водіїв, так як в ньому не міститься алкоголь.

Рецепт безалкогольного мохіто приготованого будинку

Фото - мохіто в домашніх умовах

Приготувати його в домашніх умовах досить просто:

Для цього вам знадобиться 8-10 не дуже великих листочків м’яти,

лайм (достатньо буде взяти тільки його половину)

і дві десертних ложки цукру.

Прохолодною водою промийте м’яту, порвіть або залиште цілими листочки і викладіть їх на дно келиха.

Наступним вашим дією буде: нарізати не дуже тоненькими часточками лайма і додати туди ж в келих. Всі компоненти для мохіто потрібно буде розтовкти дерев’яною ступкою, тому радимо вам використовувати келихи з високими краями.

Якщо у вас немає ступки, то можна скористатися простою десертною ложкою і спробувати їй якомога сильніше пом’яти всі компоненти. Після того, як вони почнуть походити на кашку, додайте одну десертну ложку тростинного цукру, гарненько перемішайте і повільно перемішуючи додайте ще одну.

Потім необхідно додати в келих заздалегідь підготовлені кубики льоду. Додайте їх з таким розрахунком, щоб вони заповнювали приблизно на три чверті всю ємність.

Любителі солодких коктейлів в якості заливки напою використовують спрайт. А гурманам, які хочуть насолодитися смаком і ароматом м’яти і лайма, ми пропонуємо використовувати звичайну очищену або содову воду.

Відмінною прикрасою келиха перед подачею на стіл вам послужать часточки лайма і гілочки м’яти.

Рецепт алкогольного мохіто в домашніх умовах

Фото - Рецепт алкогольного мохіто в домашніх умовах

Для того щоб приготувати алкогольний мохіто в домашніх умовах , додається білий ром. Такий напій буде одночасно зігрівати і тонізувати.

Ром дістати не так вже й просто, тому за браком його можна використовувати будь-який інший алкогольний напій, в тому числі і горілку. Ром наливають у келих в розрахунку 50 мл на порцію, перед тим, як додається колотий лід.

В ідеалі перемішаної суміші з рому, м’яти, лимона і цукру потрібно дати настоятися десять хвилин. Тоді всі компоненти утворюють м’яке поєднання. Після всіх процедур в ємність додається тонік.

Існує думка, що мохіто слід заливати неодмінно тоніком. Однак ви можете використовувати просту мінеральну воду або содову.

А щоб надати солодощі смаком, використовуйте спрайт. Такий освіжаючий коктейль легко підніме вам настрій і наповнить вас енергією.

Такий коктейль вважається самостійним напоєм і зазвичай подається без закусок. Але ми пропонуємо вам поєднувати з шоколадом або цитрусовими фруктами.

Коли приходить літо, і є можливість порадувати себе різноманітністю фруктів і ягід, хочеться пофантазувати і придумати з них яке-небудь цікаве блюдо або смачний напій. До вашої уваги ми пропонуємо вам приготувати полуничний мохіто.

Це може бути як алкогольним, так і безалкогольний напій.

Полуничний мохіто рецепт домашнього безалкогольного коктейлю

Фото - мохіто в домашніх умовах

Рецепт приготування такого коктейлю досить простий. На приготування однієї порції, вам знадобиться 8-10 листочків м’яти перцевої, половинка одного невеликого лайма, десертна ложка тростинного цукру, лід і полуниця.

Для початку візьміть велику склянку. Змити прохолодною водою і порвіть листя м’яти.

Потім додайте в келих нарізану часточками лайм, потовчіть в кашку ці компоненти ступкою або ложкою. Можна скористатися блендером для подрібнення продуктів.

Наступне ваше дію: додайте у консистенцію десертну ложку тростинного цукру і гарненько перемішайте, потім візьміть 4-5 ягід полуниці, поріжте їх на половинки і додайте в ємність. Потім наповніть ємність льодом і залийте тоніком або мінеральною водою за смаком.

Якщо бажаєте отримати алкогольний напій, то перед додаванням льоду візьміть тридцять грам білого рому або горілки і налийте в склянку. Перед подачею прикрасьте гілочками м’яти, половинками полуниці або часточками лайма і вставте довгу соломинку, або навіть дві.

Джерело: http://supermg.com/izha/napoi/3190-recepti-mohito-v-domashnih-umovah-jak-prigotuvati.html

, , переглядів: 1 515

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *