Як приготувати сирники з кукурудзяним борошном

04.07.2020

Кукурудзяне борошно надає випічці приємний хрускіт і трохи солодкуватий смак. І при цьому вона ідеально «вписується» в тісто для сирників. Приготуйте їх за рецептом фуд-блогера Еда Насирова.

Сирники – проста, але універсальна страва, які може бути як десертом до чаю, так і повноцінним сніданком, який додасть сили на весь день, пише nv.ua. Деякі дієти виключають борошно, що входить до складу сирників, але це не привід від них відмовлятися, адже не менш смачні сирники можна приготувати, наприклад, з кукурудзяною мукою, як це рекомендує в своєму рецепті фуд-блогер і автор книги Все буде Happyfood Ед Насиров.

Особливо вони припадуть до смаку любителям баношу й поленти. Крім того, з тих же інгредієнтів можна приготувати і оладки – рецепт їх наведено нижче.

Кукурудзяні сирники з курагою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • сир:200 г
  • кукурудзяна мука: 60 г
  • курага: 6-8 штук
  • цукор: 2 ст.л.
  • ванільний екстракт: 1 ч.л.
  • Яйце: 1 штука
  • цедра половини лимона
  • рослинна олія для смаження
  • рисове борошно для обкатки: опціонально

У мисці змішати сир з яйцем, додати цукор, ваніль і подрібнену курагу. Добре перемішати. Додати борошно і замісити тісто. При необхідності додати ще трохи борошна (якщо сир вологий, якщо ж сир містить занадто багато рідини, його краще попередньо віджати).

Руками сформувати кульки, приплюснути, щоб сформувати сирники, обваляти трохи в борошні – в кукурудзяній або рисової. На розігрітій сковороді обсмажувати в невеликій кількості масла сирники до золотистого відтінку. Готові сирники подавайте зі сметаною або варенням.

, , , переглядів: 1 578

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *