Як відкрити кокос – незвичайний лайфхак для сміливих

30.05.2020

Як відкрити кокос – незвичайний лайфхак для сміливих

Кокос – один з найбільш корисних і поживних горіхів на землі. Одні люблять його м’якоть, інші з задоволенням п’ють молоко, треті використовують в косметичних цілях. Але не всі знають, як правильно розколоти кокос.

Найчастіше горіх розбивають молотком або сокирою, але це дуже травмонебезпечний спосіб. Як же тоді відкрити кокос без особливих зусиль?


Зробіть отвір і злийте сік

На одній зі сторін кокоса є три поглиблення. Вставте в одне з них тонкий ніж або викрутку. Зробіть невеликий отвір. Візьміть будь-яку відповідну ємність і перелийте в неї кокосовий сік.

Поставте кокос в духовку

Розігрійте духовку до 200 °C, помістіть деко з кокосом на середній рівень. Залиште приблизно на 10 хвилин, поки шкаралупа кокоса не трісне.

Загорніть кокос в рушник і пакет

Помістіть кокос в кухонний рушник і щільний пакет, а потім кілька разів вдарте ним об поверхню кухонного столу. Горіх повинен розколотися на частини.

Очистіть кокос від шкаралупи і шкірки

Дістаньте кокос з рушника і за допомогою ножа акуратно відокремте білу м’якоть від шкаралупи. Потім звичайним ножем або овочечисткою зніміть залишилася коричневу шкірку.

Прогріти кокос можна і в мікрохвильовці. Поставте його в підходящому посуді в СВЧ-піч приблизно на три хвилини. Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з кокосовою стружкою . “Сьогодні” також писали, як приготувати лимонно-кокосове печиво .

, , , переглядів: 219

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *