Як зберігати рибу, щоб вона довше залишалася свіжою

Збір коштів на потреби армії України
26.04.2022

Як зберігати рибу, щоб вона довше залишалася свіжою

Свіжу рибу не можна тримати в пакеті, а лимон і сіль допоможуть зберегти її довше і зробити смачніше.

Щоб сира риба довше залишалася свіжою, соковитою і смачною, потрібно правильно її зберігати. Існує кілька лайфхаків, які допоможуть подовжити строк зберігання цього смачного продукту і насолоджуватися свіжоприготовленими рибними делікатесами.

Як зберігати рибу: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Випатрати

Існує загальновідоме твердження, що риба гниє з голови. Насправді вона починає псуватися з нутрощів. Перед тим як помістити сиру рибу на зберігання в холодильник, випатраєте і видаліть зябра. При бажанні можна замовити цю послугу у продавця під час покупки.

  • Лайфхак 2. Висушити

Свіжовипатрану рибу потрібно помити у воді, видалити бруд і слиз, а потім обов’язково обсушити. Можна промокнути її з усіх боків серветками, щоб прибрати зайву вологу. Мокра риба швидше псується.

  • Лайфхак 3. У що обернути

Свіжу рибу не можна тримати в поліетиленовому пакеті, тому що вона в ньому швидко задихнеться і протухне. Оптимально для зберігання риби вибирати вощений папір.

  • Лайфхак 4. Температура зберігання

Відповідна температура для зберігання риби становить від 0°C до 3°C. Якщо в холодильнику тепліше, можна використовувати лід. Рибу засипають льодом зверху і знизу. І стежать, щоб лід не розтанув.

  • Лайфхак 5. Куди покласти

У холодильнику рибу бажано помістити в найхолодніше місце. Зазвичай це верхня полиця або ж дивіться на позначення.

  • Лайфхак 6. Натуральні консерванти

Щоб зберегти рибу як можна довше, її обробляють лимонним соком, який робить смак приємнішим, а саме м’ясо – більш соковитим. Також рибу можна посолити. А якщо змастити рибу з усіх боків олією без запаху, вона затримає розвиток мікроорганізмів.

  • Лайфхак 7. Як заморозити

Перш ніж класти рибу в морозильну камеру, її потрібно охолодити поетапно – так вона краще збереже свою структуру і буде смачніша. Спочатку рибу кладуть в пакет і поміщають у холодильник, а після охолодження переміщують в морозилку.

Джерело: https://lifehack.segodnya.ua/

переглядів: 1 220

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *