Апельсиновий пудинг на пару – смачний зимовий десерт з яскраво вираженим цитрусовим ароматом. Приготувати його може навіть початківець-кулінар.
Час приготування: 1 годину
Калорійність: 208 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 г м’якого вершкового масла
- 100 г дрібного цукру
- 100 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 яйця
- 2 ст.л. молока
- Цедра і сік 2-х апельсинів (близько 200 мл)
- 4 ст.л. кленового сиропу (або сиропу від апельсинових цукатів )
Спосіб приготування:
Збийте масло з цукром, додайте борошно і розпушувач.
По одному вмішати яйця, потім молоко, сік і цедру.
Змастіть вершковим маслом чотири формочки для запікання ємністю 180 мл (сталеві або фаянсові). У кожну формочку налийте по 1 ст.л. кленового сиропу або сиропу від варення. На сироп викладіть тісто. Прикрийте фольгою так, щоб тісту було куди підніматися під час приготування.
На дно широкої каструлі або сотейника покладіть решітку і налийте гарячу воду, щоб решітка не була закрита водою. Поставте формочки на решітку, закрийте каструлю щільно прилягає кришкою і готуйте пудинги 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, як звичайний кекс.
Переверніть пудинги на підігріті тарілки. Можна приготувати один великий пудинг, але це триватиме не менше півтори години.
Як запекти пудинг в духовці: поставте жароміцні формочки у велику форму, заповніть її окропом і запікайте при 200 °С ті ж 40 хвилин.