Як зробити апельсиновий пудинг на пару

13.09.2020

Як зробити апельсиновий пудинг на пару

Апельсиновий пудинг на пару – смачний зимовий десерт з яскраво вираженим цитрусовим ароматом. Приготувати його може навіть початківець-кулінар.

Час приготування: 1 годину

Калорійність: 208 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 100 г дрібного цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. молока
  • Цедра і сік 2-х апельсинів (близько 200 мл)
  • 4 ст.л. кленового сиропу (або сиропу від апельсинових цукатів )

Спосіб приготування:

Збийте масло з цукром, додайте борошно і розпушувач.
По одному вмішати яйця, потім молоко, сік і цедру.
Змастіть вершковим маслом чотири формочки для запікання ємністю 180 мл (сталеві або фаянсові). У кожну формочку налийте по 1 ст.л. кленового сиропу або сиропу від варення. На сироп викладіть тісто. Прикрийте фольгою так, щоб тісту було куди підніматися під час приготування.
На дно широкої каструлі або сотейника покладіть решітку і налийте гарячу воду, щоб решітка не була закрита водою. Поставте формочки на решітку, закрийте каструлю щільно прилягає кришкою і готуйте пудинги 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, як звичайний кекс.
Переверніть пудинги на підігріті тарілки. Можна приготувати один великий пудинг, але це триватиме не менше півтори години.


Як запекти пудинг в духовці: поставте жароміцні формочки у велику форму, заповніть її окропом і запікайте при 200 °С ті ж 40 хвилин.

 

, , , переглядів: 202

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *