Яка небезпека криється за споживанням улюблених напоїв: кава чи чай?

07.01.2019

Яка небезпека криється за споживанням улюблених напоїв: кава чи чай?

Американські вчені з Університету Аризони виявили, що звичні для людини напої, такі як чай і кава можуть загострити симптоми тривожності. Зокрема, науковці розповіли, що вживання величезної кількості чаю та кави значно підвищує рівень адреналіну, норадреналіну і кортизолу в крові. Адже саме ці гормони можуть спричинити нервозність навіть у тих, хто не має проблем з психічним здоров’ям.

Тут же експерти розповіли, що для попередження таких станів необхідно вживати продукти, які містять амінокислоту триптофан. Адже низький рівень цієї речовини приводить зменшення рівня серотоніну, який і викликає депресію, безсоння.

Відомо, що амінокислота триптофан міститься в рибі, крабах, шпинаті, вівсі, яйцях, бананах, насінні гарбуза і кунжуті. Крім того знизити рівень тривожності мають продукти, які містять антиоксиданти та цинк. Серед яких кефір, квашена капуста та різного роду овочі.

Результат пошуку зображень за запитом "чай чи кава"

 

переглядів: 195


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *