Будьте уважні. Ось як бармени дурять своїх гостей

27.12.2017

Будьте уважні. Ось як бармени дурять своїх гостей

Скоро свята і кожен з нас буде відвідувати бари, ресторани, нічні клуби. І щоб не стати жертвою хитрих барменів у цій святковій атмосфері, ми підготували декілька способів за допомогою яких бармени обманюють гостей.

Кілька способів недоливу

1. Недоливати можна будь-які напої – від міцних до пива й коли. Потрібно наливати, скажімо, 50 грамів горілки – ллєш 40. Особливо якщо компанія велика, весела й замовляє не одну порцію (але й не цілу пляшку!). Якщо перелити алкоголь із пляшки в графин, то визначити, скільки там грамів, може тільки дуже досвідчена й твереза людина з накиданим оком ревізора.

2. Та ж ситуація з пивом. Пам’ятаєте «Вимагайте доливу пива після відстою піни»? Лід і піна – хліб бармена. Недолити в півлітровий келих 50 грамів пива, а потім віночком збити піну – це святе. Або трубочкою для коктейлю, барною ложкою… У сорті нефільтрованого, пшеничного пива можна недолити навіть більше, грамів 70 – там піна більш пишна…

3. Великий помічник бармена в справі недоливу – лід. Лід дозволяє недолити в келих будь-які напої, але особливо це стосується всіляких коктейлів. Якщо вихід коктейлю «Текіла Санрайз» становить, допустимо, 200 грамів (60 г текіли, 120 г апельсинового соку, 20 г сиропу «Гренадін»), то келих, у якому його готують, повинен бути принаймні 300-грамовий… Що робить бармен? Він бере 200-грамовий келих, кидає в нього лід, а далі ллє інші інгредієнти. Природно, недолив по напоях буде становити рівно стільки, скільки становить обсяг насипаних у келих шматочків льоду…

4. Так бодяжиться віскі: половину пляшки зливаєш, доливаєш під горлечко більш дешевий сорт або взагалі горілку. Пробку епоксидкою заклеїв – і порядок. Головне, щоб пляшка була без рассікача. Якщо з такого напою згодом готовити популярний коктейль «Віскі-Кола», виходить взагалі казка! Міцність є, колір є, пухирці в наявності – що ще потрібно гостеві, щоб радісно почати й закінчити вечір?

5. Так бодяжиться коньяк: замість дорогого французького заповнюєш пляшку дешевим дагестанським. Дагестанський, у свою чергу, розводиш горілкою… Що гість може тебе викрити, можна не побоюватися. Не випадково вважається: щоб одержати задоволення від дорогого коньяку, його потрібно пити не більше 25 грамів. Після першої такої дози рецептори язика, відповідальні за органолептичні сприйняття, виходять із ладу й усієї гами смаків, і ароматів людина однаково не відчує, навіть якщо буде пити просто сорт чаю й карамелі.

 

, , , переглядів: 134

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *