З усіх видів тіста, дріжджове серед українців найпопулярніше. Це і булочки, і пиріжки, і хліб, і піца, і великодні паски. Та воно не завжди вдається.
Насамперед, дріжджі повинні бути якісними та з гарним терміном придатності. Це основний компонент, що може вплинути на якість тіста та готового виробу.
Після замішування тіста слід обов’язково поставити його в тепле місце. Важливе і борошно. Його необхідно просіяти — так текстура буде повітряною. І дріжджі, і борошно, і інші компоненти тіста вже перед замішуванням повинні бути кімнатної температури, а молоко — ще тепліше. Але від дуже гарячого молока дріжджі можуть загинути.
Ретельно вимішуйте тісто — для грибів це важливо. При ретельному вимішуванні в дріжджовому тісті розвивається глютен, і м’якуш у готової випічки виходить більш еластичним та легким. Гарно вимішане тісто повинне бути гладким, без грудок та вкраплень.
Джерело: https://telegraf.com.ua/