Суп на “перше” – це одне з головних правил харчування, які заклали нам в голови ще в радянські часи. Нібито, рідкі страви набагато корисніші і допомагають у травленні. Дієтолог Світлана Ніколаєнко розвіяла цей міф, передає replyua.net.
За словами Ніколаєнко, їсти суп – це чисто радянська традиція. У той час люди часто працювали фізично і сильно втомлювалися, а рідкий суп добре заповнює шлунок і приглушує голод. Дієтолог заявила, що суп не такий вже ідеальний прийом їжі, як думали наші бабусі.
Овочі і м’ясо, які в ньому містяться, корисніше вживати в іншому вигляді. Деякі навіть відчувають дискомфорт після того, як поїдять, тому що вода з супу розбавляє шлунковий сік. Якщо підсумувати, то суп – це не те, що обов’язково повинно бути у вашому раціоні, але це більш-менш здоровий і дешевий спосіб насититися.