До 10 кілограм за два тижні: дієтологи поділилися секретами осінньої дієти

09.09.2018

Як всі знають, осінь – пора, коли найпростіше набрати зайву вагу. Зазвичай скачки ваги відбуваються через зміну основного раціону і похолодання. Але є один варіант, як не тільки не погладшати, а навіть схуднути в холодну пору року – бурякова дієта.

Багато дієтологів впевнені в тому, що це один з найефективніших методів, який до того ж не шкодить здоров’ю. У буряках міститься вітамін А, йод, бетаїн, куркумін, солі калію і кальцію, а також щавлева, лимонна, яблучна і фолієва кислоти. Крім цього, вона виводить з організму зайву рідину і покращує стан імунної системи. Також плюс цієї дієти в тому, що дотримуватися її слід не більше двох тижнів. За цей час ви зможете скинути до 10 зайвих кілограмів.

Бурякова дієта буває двох видів: моно і комбінована. У першому варіанті дозволяється їсти (у відвареному, запеченому і навіть сирому вигляді) тільки буряк. Також можна пити буряковий сік.

Але такої дієти слід дотримуватися не більше 3 днів. А от у другому випадку можна додати в раціон м’ясо та крупи. І тут вже період розтягується до тижня або двох. Якщо вам цікаво спробувати такий раціон, то швидше за записуйте приблизний тижневий раціон

День перший

Сніданок: відварений або запечений буряк (150 г) і зелений чай.
Обід: 2 варені моркви (2 шт.) Та відварений буряк (100 г).
Вечеря: відварна або запечена риба (200 г) і склянка 1% кефіру.

День другий

Сніданок: стакан бурякового соку (його не можна пити відразу після приготування, потрібно дати відстоятись 1,5-2 години, щоб не було проблем з травленням).
Обід: відварений буряк (100 г) і чорнослив (5 шт.).
Вечеря: салат з вареного буряка (100 г) і яблука.

День третій

Сніданок: натуральний йогурт (без цукру і добавок) і зелений чай.
Обід: варене м’ясо, наприклад, яловичина (200 г), і варена морква (3 шт.).
Вечеря: варений або запечений буряк (100 г) з двома столовими ложками сметани (не жирна!).

День четвертий

Сніданок: сира морква (100 г) і склянка води або зеленого чаю.
Обід: відварений або запечений буряк (150 г) і риба (200 г).
Вечеря: гречка на пару (100 г) і склянка 1% кефіру.

День п’ятий

Сніданок: відварений рис (100 г) і зелений чай.
Обід: варене куряче філе (200 г) і відварений натертий буряк (100 г).
Вечеря: стакан 1% кефіру.

День шостий

Сніданок: відварний або запечений буряк (100 г) і зелений чай.
Обід: відварна або обсмажена без масла білокачанна капуста (100 г).
Вечеря: салат з відвареної моркви (4 шт.) і вареного м’яса (150 г).

День сьомий

Сніданок: яблука (2 шт.) І чорнослив (3-4 шт.).
Обід: запарена гречка (100 г) з чайною ложкою оливкової олії.
Вечеря: відварний або запечений буряк (150 г) і відварене куряче філе (150 г).

Як в будь-якій дієті, виходити з такого харчування потрібно плавно. Дієтологи радять ще протягом декількох днів залишити буряк в своєму раціоні, але в меншому обсязі. Крім того, слід їсти більше кисломолочних продуктів і каші. Поступово додавай хліб та інші борошняні вироби. Через 5-7 днів можеш повернутися до свого звичайного плану харчування.

На жаль, вам доведеться ще трохи потерпіти, адже зустріч з жирним і смаженим краще відкласти в довгий ящик або зовсім забути про ці продукти.

Ця дієта також містить деякі протипоказання, а саме:

  • цукровий діабет і будь-які інші хронічні захворювання,
  • проблеми з нирками і печінкою.

Сподіваємося, ви досягнете бажаних результатів!

, , переглядів: 1 037

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *