Джерело вітамінів: названо найкорисніші ягоди літа

25.07.2018

Джерело вітамінів: названо найкорисніші ягоди літа

Ягоди – це суцільна користь, вони допомагають організму худнути, насичуватися вітамінами і омолоджуватися. Вони також багаті антиоксидантами і фітохімікатами, завдяки чому вони допомагають мозку залишатися молодим, шкірі – сяючою і скорочують ризик серцевих захворювань, діабету і раку.

Чорниця корисна для зору

Чорниця багата марганцем – мінералом, стимулюючим енергію, клітковиною і вітаміном К, який сприяє зміцненню кісток. Дослідження дозволяють припустити, що дієта, багата чорницею, покращує моторні функції і допомагає боротися з такими хворобами, як рак, серцеві захворювання і діабет.

Результат пошуку зображень за запитом "чорниця"

Шовковиця містить багато калію

Ягоди шовковиці – це багате джерело корисних для серця поліфенолів. Дослідження називають її найкращим засобом для судин. Ці ягоди також багаті вітаміном С, кальцієм, марганцем і залізом. Крім того, один стакан свіжих ягід шовковиці містить близько 270 мг калію, а це більше, ніж в половині банана.

Пов’язане зображення

Ожина багата на вітамін С

Ожина – особлива ягода. Крім того, що в ожині міститься багато дієтичної клітковини, вітамін С, вітамін К, фолієва кислота і марганець, вона також багата антиоксидантами і такими поліфенолами як елагова кислота, танін, елаготанін, кверцетин, галієва кислота, антоціанін і ціанідин. За багатьма показниками ожина вважається одним з найсильніших антиоксидантних продуктів.

Результат пошуку зображень за запитом "ожина"

Малина корисна при застуді

Малина – улюблена багатьма ягода, що володіє прекрасним смаком і корисними властивостями. Завдяки своїй збірній структурі плода, малина входить в число продуктів, найбільш багатих на клітковину: до 20% клітковини на загальну вагу. Вона також є прекрасним джерелом вітаміну С, марганцю, вітамінів В 1-3, фолієвої кислоти, магнію, міді та заліза. Що стосується антиоксидантів, малина містить всі важливі антоціаніни, елагову кислоту, кверцетин, галієву кислоту, ціанідин, пеларгонідін, катехін, кемпферол і саліцилову кислоту.

Результат пошуку зображень за запитом "малина"

У полуниці багато аскорбінової кислоти

Полуницю люблять за прекрасний солодкий смак, але вона не поступається іншим ягодам за своїми корисними властивостями. В одній порції ягід полуниці міститься 85 мг вітаміну С, або 150% денної норми. Полуниця містить клітковину, магній, фолати, калій, і, як і інші ягоди, антиоксиданти.

Результат пошуку зображень за запитом "полуниця"

, , , , переглядів: 654

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *