Гаряча чи холодна: яка кава корисніша
Гаряча кава набагато корисніша холодної. До такого висновку прийшли хіміки з Університету Філадельфії і Томаса Джефферсона після порівняння рівня антиоксидантів в напоях. За словами дослідників, швидкий процес нагрівання гарячої кави створює кислоти, які допомагають розносити кисень по всьому тілу.
Існує розповсюджене переконання, що холодна кава менш кисла і, отже, зменшує ймовірність розвитку шлунково-кишкових захворювань. Команда вчених спростувала це припущення: насправді їх рівні рН майже однакові. Переваги гарячої кави добре вивчені (від зниження ризику діабету і депресії до профілактики деяких видів раку), холодний напій навпаки виявився не настільки цілющим.
03.11.2018