Готуємо зимове шоколадне печиво «Шишки»

Збір коштів на потреби армії України
07.01.2023

Готуємо зимове шоколадне печиво «Шишки»

Шоколадне пряне печиво «Шишки» чудово доповнить святковий настрій взимку. Приготуйте разом із дітьми. Тісто приємне в роботі. Печиво і виглядає, і смакує ідеально.

шоколадне печиво

Інгредієнти

  • 120 г вершкового масла
  • 80 г цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. меду
  • 2 ст. л. олії
  • 30 г какао
  • 1 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. імбиру
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 300 г борошна

Покрокове приготування

М’яке вершкове масло (або якісний маргарин) перемішуємо з цукровою пудрою до однорідної маси.

Додаємо 1 яйце кімнатної температури, мед, олію, какао і добре перемішуємо. Потім додаємо спеції, розпушувач і порційно просіюємо борошно. Замішуємо тісто спочатку лопаткою, потім руками. Борошна може трішки більше чи менше, ніж вказано, тісто має бути м’яким, піддатливим і не липнути до рук.

Тісто загортаємо в харчову плівку або пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Потім дістаємо тісто з холодильника і формуємо печиво руками, ножем робимо насічки по діагоналі в обидві сторони.

Запікаємо печиво приблизно 15 хвилин за температури 180 градусів. Готовому печиву даємо охолонути і прикрашаємо цукровою пудрою: тримаємо вертикально догори ногами і зверху просіюємо пудру.

Джерело: https://prostoway.com/

, , , переглядів: 185

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *