Шоколадне пряне печиво «Шишки» чудово доповнить святковий настрій взимку. Приготуйте разом із дітьми. Тісто приємне в роботі. Печиво і виглядає, і смакує ідеально.
Інгредієнти
- 120 г вершкового масла
- 80 г цукрової пудри
- 1 яйце
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. олії
- 30 г какао
- 1 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. імбиру
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- 1 ч. л. розпушувача
- 300 г борошна
Покрокове приготування
М’яке вершкове масло (або якісний маргарин) перемішуємо з цукровою пудрою до однорідної маси.
Додаємо 1 яйце кімнатної температури, мед, олію, какао і добре перемішуємо. Потім додаємо спеції, розпушувач і порційно просіюємо борошно. Замішуємо тісто спочатку лопаткою, потім руками. Борошна може трішки більше чи менше, ніж вказано, тісто має бути м’яким, піддатливим і не липнути до рук.
Тісто загортаємо в харчову плівку або пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Потім дістаємо тісто з холодильника і формуємо печиво руками, ножем робимо насічки по діагоналі в обидві сторони.
Запікаємо печиво приблизно 15 хвилин за температури 180 градусів. Готовому печиву даємо охолонути і прикрашаємо цукровою пудрою: тримаємо вертикально догори ногами і зверху просіюємо пудру.
Джерело: https://prostoway.com/