Простий рецепт желейного торта «Бите скло»

Збір коштів на потреби армії України
22.04.2022

Простий рецепт желейного торта «Бите скло»

Друга назва цього десерту “Калейдоскоп”. Желе може бути трьох і двох смаків, сам торт формується у силіконовій формі для кексу.

Цей різнокольоровий торт з розряду швидких і без проблем десертів без випічки. Поки желе застигатиме в холодильнику, можна зайнятися сметанним кремом.

Посилити смак «Битого скла» можуть шматочки фруктів, ягоди або подрібнене печиво. Це все додається перед тим, як торт вирушить у холодильник.

Вартість цього десерту трохи більше 80 гривень, а це вдвічі збільшує його привабливість.

Авторка рецепта Готувати просто взяла 500 грамів сметани, звісно, її можна брати трохи менше, а желе, відповідно, більше.

Десерт “Бите скло”

Інгредієнти:

  • 3 упаковки желе різного кольору;
  • 20 г желатину;
  • 500 г сметани;
  • 100 г цукру;
  • печиво або фрукти – за бажанням.

Десерт можна приготувати і за 25 хвилин, для нього потрібні горіхи та яблука.

Як приготувати:

  1. Кожен пакетик желе розчинити в окропі, згідно з інструкцією на упаковці.
  2. Коли желе охолоне, вилити його у форму, це може бути глибока квадратна тарілка. Відправити у холодильник до застигання. Після того, як застигне, нарізати його середніми кубиками.
  3. Желатин залити гарячою водою та ретельно розмішати. Грудочок не має залишатися.
  4. У сметану додати ванілін та цукор, влити желатин і ретельно перемішати вінчиком.
  5. У силіконову форму для кексу викласти желе, чергуючи кольори. Залити сметанним кремом. Тепер можна додати нарізані фрукти та печиво.
  6. Відправити у холодильник на 30-40 хвилин.

Докладніше про цей швидкий і смачний десерт дивіться у відео:

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 1 896

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *