Шанувальникам чаю запропонували здорову альтернативу

11.11.2018

Шанувальникам чаю запропонували здорову альтернативу

Китайські вчені виявили різновид дикого чая, в якому міститься низький відсоток кофеїну. У деяких випадках кофеїн і зовсім може не бути в складі напою і дозволяє створити натуральний чай без цього алкалоїду, повідомляє Science Daily.

Крім цього, експерти вважають, що даний різновид чаю буде набагато здоровішим, ніж аналоги, які зараз виробляють без кофеїну. В рамках цього процесу чай проходить надмірну обробку діоксидом вуглецю або гарячою водою. Однак ці методи можуть вплинути на смак і знищити з’єднання в чаї, які знижують холестерин, знижують ризик виникнення серцевого нападу або інсульту і несуть інші переваги для здоров’я.

Новий різновид чаю виявили в горах Китаю. Місцеві жителі вважають, що напій на його основі може вилікувати застуду, заспокоїти біль у шлунку і полегшити безліч інших захворювань. Але мало відомо про його структурному складі або його хімічному складі. Професор Лян Чен (Liang Chen) і його колеги прагнули заповнити пробіл у знаннях.

Результат пошуку зображень за запитом "зелений чай кофеїн"

Дослідники використовували високоефективну рідинну хроматографію для аналізу бутонів та листя чаю, зібраних протягом вегетаційного періоду у рослини. На додаток до виявлення кількох потенційно сприятливих для здоров’я сполук, не виявлених в звичайному чаї, вони визначили, що дикий чай практично не містить кофеїну.

Копаючи глибше, ботаніки виявили, що це пов’язано з мутацією в гені, що кодує фермент, який сприяє виробництву кофеїну на більшості чайних рослин. Дослідники вважають, що, природно, чай з низьким вмістом кофеїну може стати популярним напоєм з-за його відмінного складу та унікальних переваг для здоров’я.

, , переглядів: 634

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *