Туррон — це традиційні іспанські цукерки, що складаються всього з трьох інгредієнтів: мигдалю, меду і яєчного білка. Цей супер-простий десерт — ідеальний подарунок для близьких на Різдво чи Новий рік. Його рецептом ділиться НВ.
Для туристів іспанці готують туррон круглий рік, проте по справжньому сезонним цей десерт стає в зимові свята. У цей час усі іспанці обмінюються не тільки подарунками, а й туррончикамі, які дуже просто приготувати. Ви можете додати туррон до асорті різдвяного печива і порадувати іспанським десертом своїх близьких.
До того ж туррон відкриває величезне поле для творчості, адже ви можете додати до нього різні начинки, панірування, глазур, або взагалі змішати смаки.
Інгредієнти:
- 1,75 склянки мигдальних пластівців або цілих горіхів
- 1,5 склянки меду
- 3 яєчні білки
- інші горіхи, какао, сік лимона, кориця, цукор — за смаком і бажанням
Приготування:
Підсмажте або запечіть мигдаль близько 10 хвилин, помішуючи його. У каструлі середнього розміру обережно доведіть мед до повільного кипіння на середньому вогні. Як тільки він закипить, вимкніть вогонь і відставте. Збийте яєчні білки до хороших піків, а потім додайте їх у мед.
Поставте білково-медову суміш на середній вогонь і постійно мішайте її 15−20 хвилин. Суміш збільшиться в розмірі, а колір буде поступово змінюватися від світло-коричневого до темно-оранжевого. Продовжуйте мішати масу поки не утвориться густа карамель. Ваш майбутній туррон може трохи підгоріти, але це не зіпсує його, а навіть додасть глибокого карамельного аромату.
Щоб перевірити, чи достатньо густа ваша суміш, дістаньте на тарілку буквально чайну ложку і поставте її в холодильник. Якщо вона затвердіє через хвилину-дві, суміш для туррона готова.
Як тільки суміш загусне, додайте смажений мигдаль і добре перемішайте. Швидко вилийте суміш туррона в форму, викладену пергаментним папером. Покладіть ще один шматок пергаментного паперу поверх суміші, розрівняйте її і поставте в холодильник на 2−3 години.
Потім наріжте її і подавайте або даруєте друзям.