Вересень – це найприємніший осінній місяць. З чого повинен складатися раціон на початку осені, щоб і вітаміни отримати і не нашкодити фігурі, читай у нашому матеріалі.
Мед
Якщо ти давно мріяла відмовитися від цукру, то за допомогою меду можна підсолодити страви з користю для здоров’я. Тому запасайся продуктом і дегустуй різні види — від різнотрав’я, до меду з соняшнику і липи.
Виноград
Не відмовляй собі в задоволенні. Виноград, хоч і калорійний, але дуже корисний. Не переїдай, просто їж в міру і насолоджуйся смаком.
Горіхи
Вересень неможливо уявити без волоських горіхів. Не забувай про те, що правильна підготовка до вживання горіхів дозволить корисним властивостям повноцінно засвоїться організмом. Попередньо замочи горіхові ядра в холодній чистій воді від 3 до 8 годин, залежно від твердості ядер. Після такої маніпуляції горіхи розкриваються.
Груші
У вересні груші найсмачніші і найніжніші, адже саме зараз перебувають на піку своєї соковитості. У цих солодких плодах маса корисних властивостей від цілої палітри вітамінів, до фолієвої кислоти і азотистих сполук. Груші – це перший продукт для людей з проблемами підшлункової залози.
Гарбуз
Божевільний колір, унікальний аромат і боротьба зі старінням – це все гарбуз. Він дбайливо піклується про твій організм, позбавляє від втоми, відганяє безсоння і навіть робить волосся більш густим і пишним.
Цибуля-порей
У цибулі-пореї міститься кальцій, фосфор, ефірні масла і сірка. Навіть при зберіганні в цій рослині кількість аскорбінової кислоти збільшується в півтора рази, а такі процеси не кожному овочу по плечу.