Супрун поставила крапку у вічній суперечці про супи

29.09.2018

Супрун поставила крапку у вічній суперечці про супи

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла чому суп все ж варто включити в раціон і їсти його час від часу. Про це, як і завжди Супрун повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Так в. о. міністра виділила такі причини:

  • забезпечення потреб у споживанні овочів, адже в одній тарілці супу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів і зелені;
  • ідеальний варіант збереження поживних речовин;
  • суп чи борщ — це рідина, а рідка їжа краще перетравлюється.

Але при цьому вона зазначила, навіть якщо ви зовсім відмовтеся від супу, це не буде мати шкідливих для здоров’я наслідків, адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має істотних відмінностей від нашого.

“Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно кожен день немає. Різноманітне збалансоване харчування і достатньо рідини протягом дня позбавляють нас потреби їсти суп або борщ”, – написала Супрун.

Їсти чи не їсти суп — питання більше смаку, ніж здоров’я, зазначає Супрун. Вона зазначила, що рідка їжа не ліки, а проста і зручна їжа. І попросила батьків не змушувати дітей їсти суп щодня, а дітей – звернути увагу на переваги.

Результат пошуку зображень за запитом "супи"

Суп – ідеальний варіант для збереження поживних речовин. Жири, які є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів.

Це – про-вітамін А, необхідний для здоров’я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще й тим, що має кисле середовище, в якому вітаміни зберігаються краще.

Також Супрун поділилася порадами, як зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних мікро – і макроелементів в супі.

“В ідеалі, суп повинен бути не дуже жирний і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошняної заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, яка додасть корисного білка до страви і клітковини. Що до варіння бульйонів варто також дотримуватися певних правил. Краще зливати перші кілька бульйонів після варіння м’яса”, – порадила Супрун.

, , переглядів: 583

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *