Традиційні салати на Новий рік: ТОП-5 крутих рецептів

01.12.2018

Традиційні салати на Новий рік: ТОП-5 крутих рецептів

Пропонуємо вашій увазі підбірку традиційних святкових салатів, які українці найчастіше готують на Новий рік.

Салат Олів’є

traditional-russian-salad-olivier-new-year-salad-festive-salad_2829-719

 

Складові:

  • 3 картоплини
  • 2-3 моркви
  • 4 яйця
  • 300 г шинки або докторської ковбаси
  • 400 г консервованого зеленого горошку
  • 5-6 солоних або маринованих огірків
  • кріп і зелена цибуля (за бажанням)
  • 200-250 г майонезу (краще домашнього)
  • сіль
  • чорний мелений перець

Рецепт приготування:

1. Картоплю і моркву добре помийте. Не очищаючи, відваріть в підсоленій воді до готовності.

2. Яйця відварити круто. Очистіть і нашинкуйте кубиками зі стороною 5 мм. Такими ж кубиками наріжте ковбасу й огірки.

3. Змішайте всі інгредієнти в салатнику, за бажанням додайте подрібнену зелень. Посоліть і поперчіть, заправте майонезом.

Оселедець під шубою

shuba-2

 

Складові:

  • 500 г філе слабосолоного оселедця
  • 500 г моркви
  • 500 г буряка
  • 500 г картоплі
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 1-2 зварених круто яйця
  • 200 г майонезу
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 500 г філе слабосолоного оселедця
  • 500 г моркви
  • 500 г буряка
  • 500 г картоплі
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 1-2 зварених круто яйця
  • 200 г майонезу
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

1. Всі овочі добре помийте. Відваріть або запечіть морква, буряк і картоплю в шкірці до готовності. Остудіть.

2. Очистіть овочі і окремо натріть на крупній тертці.

3. Лук нашинкуйте якомога дрібніше, покладіть в друшляк і обдайте окропом.

4. Філе оселедця наріжте невеликими кубиками.

5. Викладіть в салатник шарами цибулю, оселедець і картоплю. Змастіть майонезу, злегка посоліть. Потім викладіть шар моркви, змастіть майонезом і посоліть. Після цього викладіть шар буряка, змастіть майонезом і посипте сіллю. Повторіть шари, починаючи з лука.

6. Тримаючи дрібну тертку над салатником, натріть варені яйця. Прикрийте салатник харчовою плівкою і поставте в холодильник на кілька годин.

Салат Мімоза

03-mimosa-salad

Фото: AZ Cookbook

Складові:

  • 1 банка сайри в олії
  • 200 г майонезу
  • пучок зеленої цибулі
  • 100 г сиру
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 3 яйця

Рецепт приготування:

1. Сайру відкиньте на друшляк, щоб стікло масло, розімніть її вилкою.

2. Моркву відваріть, очистіть і натріть на крупній тертці. Очищену ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

3. Зелену цибулю подрібніть. Яйця відварити круто, очистіть, дрібно порубати.

4. Викладіть шарами на плоске блюдо консервовану рибу, майонез, цибулю, майонез, яйця, майонез, моркву і знову майонез.

5. Посипте салат тертим сиром і подрібненою зеленою цибулею. Поставте на 1,5 години в холодильник.

Салат Гранатовий браслет

pomegranate-bracelet-salad

 

Складові:

  • 200 г відвареної яловичини або курячого філе
  • 2 моркви
  • 2 картоплини
  • 2 маринованих огірки
  • 1 буряк
  • 1 гранат
  • 100 г майонезу
  • зелень
  • сіль

Рецепт приготування:

1. У центр тарілки поставте склянку.

2. Овочі та яйця відваріть і окремо натріть на тертці.

3. Наріжте м’ясо дрібним кубиками і викладіть на тарілку, навколо склянки. Змастіть шар м’яса майонезом і посоліть за смаком.

4. Потім, змащуючи майонезом і за бажанням посипаючи сіллю, викладіть шарами моркву, огірки, картоплю, яйця і буряк.

5. Приберіть стакан і поставте салат в холодильник на кілька годин.

6. Перед подачею на стіл прикрасьте блюдо зернами граната і зеленню.

Салат з крабовими паличками

ensaladilla-rusa-de-marisco-870

 

Складові:

  • 6 крабових паличок
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 2 яйця
  • 1/3 склянки рису
  • 3-4 ст. л. майонезу
  • сіль
  • салатне листя

Рецепт приготування:

1. Яйця відварити і натерти на дрібній тертці.

2. Рис відварити. Крабові палички порізати кубиками. Все змішайте з майонезом, посоліть за смаком.

3. Викладіть на листя салату і подавайте до столу

, , переглядів: 165


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *