Какао назване по праву найкориснішим напоєм під час зимових холодів. Крім надзвичайного насиченого смаку, воно також здатне вкрай сприятливо впливати на організм у такий непростий для нього час. Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки продуктів харчування, для підтримання здоров’я людині слід з’їдати щодня не менше 2,5 грамів какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду.
Цей смачний напій стимулює розвиток потрібних бактерій і зменшує запалення в кишечнику – в результаті імунітет стає міцнішим, і антитіла успішніше борються з патогенами.
Але навіть не в цьому полягає вся користь какао. Наукові фахівці цінують цей напій за здатність впливати на нервові клітини. Він стимулює відновлення нейронів, налагоджує зв’язки в мозку, який сильно страждає в результаті повсякденних стресів. Особливо цінний такий компонент какао як епікатехін. Дана речовина покращує мозковий кровообіг і короткострокову пам’ять, ефективно знижує артеріальний тиск. Причому у какао його набагато більше, ніж у ягодах, червоному вині або зеленому чаї. Регулярне вживання какао нормалізує рівень холестерину і цукру в крові, знижує ризик інсульту.