Багато з нас неодноразово чули про те, що щоденне вживання келиха червоного вина позитивно впливає на здоров’я судин. Проте недавні дослідження показали, що це не зовсім так. Дослідники з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі (Washington University in St. Louis) виявили, що щоденне вживання вина збільшує ризик передчасної смерті в п’ять разів, незалежно від того, скільки вам років.
Згідно з новими даними, келих червоного вина рекомендується пити не частіше трьох разів на тиждень, а людям, у яких в родині були випадки онкологічних захворювань, категорично слід утриматися від будь-якого алкоголю.
Вчені прийшли до такого висновку, проаналізувавши дані 340 600 осіб і обстеживши понад 93 600 пацієнтів, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Амерiканськi медики оцінювали ризик розвитку захворювання раком серед людей, вік яких варіювався від 18 до 85 років. Втім, дослідження показало також, що алкоголь може перешкоджати розвитку захворювань серця, якщо не зловживати ним.
“Споживання одного або двох напоїв близько чотирьох разів на тиждень, мабуть, захищає від серцево-судинних захворювань, проте щоденне розпивання посилює ефект”, — заявляє автор дослідження та доцент кафедри психіатрії Сара Харц (Sarah Hartz).