Ковбаса не відноситься до продуктів, які дієтологи радять включати до раціону здорового харчування. Однак два її види краще зовсім не вживати через шкоду для організму.
Медики давно попереджають необхідність мінімізувати вживання готових м’ясних виробів. Зокрема йдеться про ковбаси, які часто з’являються на столах більшості українців. Деякі види можуть завдати великої шкоди, якщо їх часто їсти.
В антирейтингу найшкідливіших ковбас перше місце розділили кров’яна та ліверна. Річ у тім, що їх виготовляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своєю чергою сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям з хворобами серця, печінки чи нирок.
Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м’яса, з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. При цьому в ній багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.
Джерело: https://today.ua/