Якою водою краще заварювати зелений чай: проточною чи бутильованою?

17.01.2019

Якою водою краще заварювати зелений чай: проточною чи бутильованою?

Бутильована вода набагато корисніша для заварки зеленого чаю, ніж проточна. До такого висновку прийшли дослідники з Корнельського університету, проаналізувавши концетрацию антиоксидантів у заварених напоях, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, в чаї, приготовленому на бутильованої воді, рівень галата епігаллокатехіну був у два рази більше. Галат епігаллокатехін — це натуральний антиоксиданти, що містяться у зеленому чаї. Корисний для мозку і серця. У рамках дослідження вчені заварили 2,5 грама зеленого чаю 125 мл води температурою 80°C. Тривалість заварки склала близько трьох хвилин. Потім напій профільтрували через спеціальну сіточку.

Результат пошуку зображень за запитом "заварювання зеленого чаю"

Команда вчених виміряла рівень катехінів і запропонували спробувати напої близько 100 добровольців. Учасники експерименту розповіли про свої уподобання в чайних напоях, а потім продегустували шість заварів: три чорних і три зелених. Кожен зразок оцінювався за шкалою від одного до дев’яти балів в залежності від того, на скільки сподобався смак і зовнішній вигляд. Добровольці повинні були скласти шкалу солодкості, гіркоти, кислотності чаю.

Результат пошуку зображень за запитом "заварювання зеленого чаю"

Результати показали, що рівень вмісту катехінів в зеленому чаї “різко знизився” в чаї, звареному кип’яченою проточною водою. Аналогічний ефект не спостерігався у чорного чаю. Дослідники стверджують, що це пов’язано з тим, що вміст кальцію, магнію та заліза у водопровідній воді вищий. Споживачам подобався зелений чай, приготовлений на проточній воді більше, ніж бутильованої, бо мав більш солодкий смак. Але чорний чай, зварений у водопровідній чи бутильованій воді, не відрізнявся. Слід зазначити, що катехіни, що містяться в чаї, уповільнюють прогресування хвороби Альцгеймера. Крім того, інші компоненти зеленого чаю (кофеїн та амінокислота L-теанін) знижують рівень холестерину, зменшують ризик виникнення раку і хвороби Паркінсона.

, , переглядів: 365



Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *