Ящірковий суп та мариновані сливи: як лікують застуду у різних країнах світу

02.12.2016

У різних народів свої рецепти профілактики та лікування застудних захворювань. В порівнянні з нашими українськими засобами, на кшталт малинового чаю та гарячого молока, деякі наведені нижче рецепти відверто дивують.

Індія

Теплим молоком лікують застуду в багатьох країнах світу. Але в Індії в молоко додають куркуму, імбир, мед і чорний перець. Такий продукт є відмінним антиоксидантом і сприяє загальному відновленню організму.

Читайте також: Чай чи кава: вчені розповіли, що корисніше

Іран

Пюре з ріпи тут – засіб номер один під час застуди. Вся справа в тому, що ріпа має протизапальний ефект і полегшує симптоми застуди.

Японія

У Японії є свій засіб від застуди – солоні мариновані японські сливи умебоші. Зазвичай їх замочують в зеленому чаї.

Читайте також: Контрацепція: ТОП-5 альтернатив традиційним презервативам

Китай

Суп з сушеної ящірки тут мало того що не вважається делікатесом, він ще і широко використовується для профілактики і лікування простудних захворювань. І, знову ж таки, щоб домогтися максимального лікувального ефекту, іноді ящірку проварюють в рисовому вині.

Східна Європа

Всі ми пам`ятаємо, що чарівний напій гоголь-моголь дуже корисний для голосових зв`язок. Але, як з`ясувалося, він має цілющий ефект і при серйозних захворюваннях горла – таких, як ангіна. Для цілющого гоголь-моголя вам знадобляться збитий яєчний жовток з цукром, молоко, ваніль, мед і мускатний горіх. Якщо хочеться максимально посилити ефект – додайте в нього ром або коньяк.

Читайте також: Чотири продукти, які корисні досвідченим курцям

Марокко

Як часто ми чули від бабусь, що цибуля і часник – перші помічники при застуді. Але їсти часник з його різким смаком і запахом зовсім не хотілося. А ось в Марокко до ролі часнику при лікуванні застуди підійшли творчо і придумали блюдо, в якому поєднано приємне з корисним – часниковий омлет.

Фінляндія

У цій сніговій країні при застуді показаний гарячий сік чорної смородини, який багатий на вітамін C і антиоксиданти.

Джерело – zdorovia.com.ua.
Фото з інтернету

переглядів: 1 859

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *