Сир тофу

Це унікальний соєвий продукт з високим відсотком високоякісного білка, який надовго дає відчуття ситості. При цьому він має низьку енергетичну цінність.

Яйця

Відмінний варіант для сніданку, який наситить набагато краще, ніж солодке або випічка, а почуття голоду не буде турбувати до обіду. Тому вранці замість звичних булочок, печива, круасанів приготуйте омлет або зваріть яйця.

Бобові

З бобами організм отримує важливий гормон — холецистокінін, який контролює апетит і відповідає за насичення. Крім того, він працює як антидепресант. Бобові також сприяють нормалізації рівня цукру у крові, що допомагає тримати голод під контролем.

Яловичина

М’ясо корови, як і усі природні білкові продукти, є цінним джерелом амінокислоти, що зветься лейцин, яка відповідає за позбавлення від зайвого жиру і збереження м’язової маси.

Оливкова олія

У її складі багато мононенасичених жирів, що сприяють спалюванню калорій. Відмінно “працює” і у кашах, і у салатах, і у тушкованих стравах. Найкориснішою вважається оливкова олія першого віджиму.

Грейпфрут

Вживання половинки цього фрукта перед кожною трапезою або склянки грейпфрутового соку тричі на день знизить рівень інсуліну, у результаті калорії почнуть перероблятися на енергію, а жирові відкладення не з’являться.

Кориця

Спробуйте щодня додавати половину чайної ложечки цієї прянощі у їжу і напої. Кориця нормалізує рівень інсуліну і надовго позбавить від почуття голоду.

Бальзамічний оцет

Візьміть за правило регулярно заправляти ним салатик: бальзамічний оцет попередить різкий стрибок цукру у крові після вживання вуглеводів.

Салатні зелень, овочі

Перш ніж розпочати вживання основної страви, рекомендується з’їсти порцію салату з салатного листя, зелені з заправкою з нерафінованої рослинної олії, лимонного соку і бальзамічного оцту. Так уникнете переїдання і знизите загальний об’єм спожитих калорій.

Перець чилі

Продукт містить алкалоїд капсаїцин, який пригнічує апетит, що розігрався. Крім того, регулярне додавання пекучого перчика у страви допомагає скинути зайві кілограми.

Злакові

У тарілці каші на основі злаків багато цінних харчових волокон — вони позбавлять від голоду і не дозволять швидко зголодніти.