Деякі страви не завжди виходить приготувати ідеально – тільки знаючи певні секрети, можна творити справжні кулінарні шедеври, повідомляє портал “Так просто!” Пропонуємо прочитати цінні поради, які точно знає кожен шеф-кухар будь-якого ресторану.
1. Щоб надати легкий часниковий аромат всій страві, натріть зубчиком часнику тарілку, а тоді вже викладайте на неї салат або гарнір.
2. Пересолений суп можна врятувати двома методами. Занурьте в нього марлю з невеликою кількістю несоленої каші і проваріть – каша забере зайву сіль. Другий спосіб: занурюйте в суп столову ложку з кубиком цукру-рафінаду. Коли цукор почне танути, вийміть ложку, процедуру повтори кілька разів, міняючи цукрові кубики.
3. Солити печінку потрібно тільки в кінці приготування, інакше вона стане твердою.
4. Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і довести його до кипіння, він буде прозорим.
5. Баклажан НЕ буде гірчити, якщо перед приготуванням нарізати його невеликими шматочками, посолити і дати трохи постояти. Не забудьте після цього промити баклажани в холодній воді.
6. Сметана буде краще збиватися в крем, якщо додати в неї трохи білка.
7. Щоб м`ясо, запечене в духовці, набуло рум`яної смачної скоринки, його досить змастити зверху гранатовим соком, медом, розведеним коньяком або водою, сухим вином.
8. Замість панірувальних сухарів використовуйте мелені горіхи – смак словами не передати! І набагато корисніше сухарів.
9. Готуйте тільки сухими руками!
10. Куштуйте їжу під час приготування! Це допоможе не помилитися з кількістю солі та приправ, правильно розрахувати час приготування.
11. Ваніль – відмінна спеція для заправок до овочевих салатів. Спробуйте, це дійсно смачно!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 трав, які проженуть комарів
Як почистити яблука за 30 секунд [Відео]
Як самостійно зробити антисептик для рук [Відео]
Як заправити ковдру в підодіяльник за 90 секунд [Відео]