11 хитрощів, якими користується кожен шеф-кухар [Поради]

28.07.2015

11 хитрощів, якими користується кожен шеф-кухар [Поради]

Деякі страви не завжди виходить приготувати ідеально – тільки знаючи певні секрети, можна творити справжні кулінарні шедеври, повідомляє портал “Так просто!” Пропонуємо прочитати цінні поради, які точно знає кожен шеф-кухар будь-якого ресторану.

1. Щоб надати легкий часниковий аромат всій страві, натріть зубчиком часнику тарілку, а тоді вже викладайте на неї салат або гарнір.

2. Пересолений суп можна врятувати двома методами. Занурьте в нього марлю з невеликою кількістю несоленої каші і проваріть – каша забере зайву сіль. Другий спосіб: занурюйте в суп столову ложку з кубиком цукру-рафінаду. Коли цукор почне танути, вийміть ложку, процедуру повтори кілька разів, міняючи цукрові кубики.

3. Солити печінку потрібно тільки в кінці приготування, інакше вона стане твердою.

4. Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і довести його до кипіння, він буде прозорим.

5. Баклажан НЕ буде гірчити, якщо перед приготуванням нарізати його невеликими шматочками, посолити і дати трохи постояти. Не забудьте після цього промити баклажани в холодній воді.

6. Сметана буде краще збиватися в крем, якщо додати в неї трохи білка.

7. Щоб м`ясо, запечене в духовці, набуло рум`яної смачної скоринки, його досить змастити зверху гранатовим соком, медом, розведеним коньяком або водою, сухим вином.

8. Замість панірувальних сухарів використовуйте мелені горіхи – смак словами не передати! І набагато корисніше сухарів.

9. Готуйте тільки сухими руками!

10. Куштуйте їжу під час приготування! Це допоможе не помилитися з кількістю солі та приправ, правильно розрахувати час приготування.

11. Ваніль – відмінна спеція для заправок до овочевих салатів. Спробуйте, це дійсно смачно!
 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ще більше корисного

10 трав, які проженуть комарів

Як почистити яблука за 30 секунд [Відео]

Як самостійно зробити антисептик для рук [Відео]

Як заправити ковдру в підодіяльник за 90 секунд [Відео]

 

, , , переглядів: 533

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *