20 цікавих фактів про користь бананів

12.01.2017

Майже всі ми любимо банани, але не кожен з нас знає, що це не тільки дуже смачний тропічний фрукт, але ще і неймовірно корисний продукт.

1. Борються з депресією. У бананах багато триптофану – речовини, з якої виробляється серотонін – гормон щастя. Тому, з`ївши банан, легко поліпшити настрій.

2. Не алергенні. Банани – єдиний фрукт, який навіть у немовлят не дає алергічної реакції.

3. Укріпляють кістки. Банани затримують кальцій в організмі, він не виводиться разом з сечею, а залишається в організмі і використовується для зміцнення кісток. Це особливо важливо для любителів кави, яка, навпаки, вимиває кальцій з організму.

Читайте також: Дівчатам на замітку: п’ять причин не поспішати заміж

4. Покращують мікрофлору кишечника. Завдяки ферментам, які входять до складу бананів, речовини, які потрапляють в організм з основною їжею, засвоюються швидше. Також банани дуже корисні для тих, хто страждає від закрепів.

5. Лікують печію. Банани допомагають позбутися від такої проблеми, як печія.

6. Корисні при виразці шлунка. Банани при вживанні обволікають стінки шлунка і тим самим захищають його від агресивних речовин і кислот в їжі, це сприяє загоєнню і рубцюванню виразок в шлунку.

7. Ефективні при діареї. Тим, хто страждає на діарею, радять вживати банани.

8. Рятують від судом. Великий вміст калію в м`якоті банана рятує від судом литкових м`язів тих, хто багато тренується.

9. Зменшують набряки. Вживання бананів значно зменшує набряки у тих, хто страждає від цього.

Читайте також: Чим замінити каву: топ-3 корисні напої, які додають бадьорості

10. Джерело енергії. Якщо з`їсти банани перед тренуванням, то можна буде займатися більш ефективно – рівень цукру буде підніматися не дуже швидко і енергії вистачить до кінця тренування.

11. Покращують травлення. Пектини і хелати, які входять до складу бананів, добре виводять токсини і інші шкідливі речовини, тим самим покращуючи травлення.

12. Знижують симптоми ПМС у жінок. Серотонін і інші корисні речовини, які є в бананах, чудово знімають симптоми ПМС. Якщо з`їсти банан під час місячних, то можна позбутися від поганого настрою і неприємних симптомів.

13. Корисні при анемії. Великий вміст заліза в м`якоті банана робить його просто необхідним продуктом харчування при недокрів`ї.

Читайте також: Огляд закладів з караоке у Рівному: контакти, умови і ціни

14. Показані при захворюваннях серця. Калій, якого багато в бананах, допомагає поліпшити стан судин, зменшує ризик інфаркту та інсульту, лікує гіпертонію.

15. Підвищують імунітет. До складу бананів входять антиоксиданти і амінокислоти, а вони, як відомо, захищають організм і добре підвищують імунітет.

16. Корисні для нирок. Банани здатні позитивно впливати на роботу нирок, корисні речовини, мікроелементи і вітаміни покращують їх стан, виводять пісок і камені.

17. Допомагають при нудоті. Банани – чудовий засіб для позбавлення від нудоти в дорозі або при токсикозі у вагітних.

Читайте також: Лікарі визначили ідеальний вік для першого сексу

18. Знімають свербіж від укусів комах. Шкурки від бананів дуже хороший засіб від укусів комах – просто прикладіть внутрішньою стороною шкурку від банана до місця укусу на кілька хвилин.

19. Знімають жар. У бананів є властивість знижувати температуру тіла. Це допоможе при лихоманці або в сильну спеку.

20. Підвищують розумові здібності. Високий вміст калію в бананах робить людину сприйнятливою до нової інформації, це необхідно при підготовці до іспитів.

За матеріалами www.med2.ru

, , переглядів: 2 779

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *