22 мільйони збитків: Укрзалізниця хоче закрити рівненську «кукушку»

11.03.2017

У 2016 році збитки від утримання цієї залізниці склали 22,5 млн. грн. тож «Укрзалізниця» хоче закрити вузькоколійку на Рівненщині. Громадська рада та голова Володимирецької РДА просять Рівненську ОДА втрутитися у ситуацію із закриттям вузькоколійної залізниці Антонівка-Зарічне.

Читайте також: У Рівному влаштовують безпрецедентний арт-проект для літніх людей

Приводом став лист Львівської філії «Укрзалізниці» про можливе закриття «кукушки» через збитковість. У 2016 році збитки від утримання залізниці склали 22,5 млн. грн. У районі вважають, що ситуацію можна владнати, якщо отримати компенсацію коштів за перевезення пільговиків, – повідомляє expres.ua.

Вузькоколійна залізниця Антонівка-Зарічне – одна з трьох в Україні вузькоколійних залізниць. Її довжина 106 кілометрів. Поліську вузькоколійку в народі називають «Поїздок» або «Кукушка».

Читайте також: Першу в цьому році домашню гру рівненський Верес гратиме у Вараші

З Антонівки до Зарічного потяг їздить щоденно. У дорозі – 4 години 5 хвилин. Рухається із середньою швидкість 26,5 кілометра за годину. Під час руху потяг робить три зупинки та проходить через сімнадцять населених пунктів. Квитки для проїзду можна придбати тільки сівши в потяг, в провідника. Щосереди, у «базарний день», до потяга чіпляють два додаткових вагони.

 

, , , , переглядів: 772

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *