50 рецептів з гарбузовим пюре – щоб осінній овоч оцінити на всі 100%

13.11.2021

50 рецептів з гарбузовим пюре – щоб осінній овоч оцінити на всі 100%

Гарбузове пюре – докладний рецепт приготування.

1 гарбуз (1800 – 2700 гр.), Насіння залиште для снеків

Приготування:

Розігрійте духовку до 200°С. Відріжте невеликий шматок гарбуза, щоб покласти його зрізом донизу. Відріжте стебло і розріжте гарбуз надвоє, для зручності використовуючи важкий предмет. Вичистіть внутрішню частину гарбуза із насінням за допомогою совка.

Посипте половинки гарбуза сіллю, і викладете на укладений пергаментом лист. Запікайте до м’якості, періодично перевіряючи ножем, він повинен легко входити від 30 до 45 хв.

Дістаньте гарбуз із духовки і дайте охолонути протягом 1 години. Відокремте м’якоть гарбуза від шкірки, і помістіть у кухонний комбайн, збивайте до однорідного стану 3-4 хв. Зберігайте в холодильнику близько 1 тижня або в морозильнику до 3 міс. Вихід: 900 грн. – 1200 гр.

1. Крем-суп. Готуйте при слабкому кипінні гарбузове пюре (425 гр.), 2 ст. курячого бульйону, 1/2 ст. вершків та 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога, помішуючи віночком, 5 хв.

2. Суп з яблуком та беконом. Приготуйте крем-суп (№1); додайте 2 ст. л. кленового сиропу. Обсмажте 1 нарізане кубиками яблуко на вершковому маслі до м’якості. Посипте суп яблуком і розфарбованим готовим беконом.

3. Суп із карі. Приготуйте крем-суп (№ 1), не використовуючи спеції для пирога. Підсмажте 2 ст. л. порошку карі в 1 ст. л. (15 гр.) вершкового масла; додайте в суп разом із соком 2 лайми. Зверху викладіть йогурт без добавок і кінзу

4. Чилі. У каструлі підрум’яніть на олії 1 нарізану цибулю, 1 нарізаний болгарський перець і 680 гр. яловичого фаршу. Вмішайте по 1 банці (425 гр.) гарбузового пюре, нарізаних кубиками печених томатів та чорної квасолі (злити рідину) та 2 ст. води. Додайте по 2 ст. л. порошку чилі та соусу адобо (з банки перців чипотлі). Томіть 30 хв. 

5. Паста Альфредо. Пасеруйте 10 листків шавлії в 2 ст. л. (30 гр.) Вершкового масла. Вмішайте віночком по 1 ст. гарбузового пюре та вершків і дрібку мускатного горіха; томіть 5 хв. Перемішайте із 340 гр. готові пасти. Посипте тертим пармезаном.

6. Різотто. У сотейнику на оливковій олії пасеруйте 1 цибулю нарізану і 10 листя шавлії. Вмішайте 2 ст. арборіо рису. Вмішайте 1/2 ст. білого вина, поки воно не вбереться. Поступово додайте 6 ст. курячого бульйону, розмішуйте до вбирання; втрутите 3/4 ст. гарбузове пюре. Вмішайте 2 ст. л. (30 гр.) вершкового масла і 1 ст. тертого пармезану.

7. Рисові котлети. Змішайте 2 ст. холодного різотто (№ 6) з 1/2 ст. тертого пармезану; сформуйте невеликі котлети. Обвалюйте в борошні, зануріть у збите яйце, потім обваляйте в панірувальних сухарях; охолоджувати 20 хв. Смажте на гарячій сковороді на оливковій олії до хрусткої скоринки.

8. Кесаділля. Змішайте 1/2 ст. гарбузового пюре та 1 ст. л. соусу адобо (з банки перців чипотлі). Намажте на 2 пшеничні тортильї; посипте тертим чеддером і накрийте ще одну тортиллю. Готуйте на гарячій змащеній вершковим маслом сковороді до золотистого кольору. Розріжте на трикутники.

9. Полента. З’єднайте у каструлі 4 ст. води, 1 ст. гарбузового пюре та 2 лаврових листи; доведіть до слабкого кипіння. Вмішайте 1 ст. готуйте, помішуючи віночком, 20 хв. до кремової суміші. Вмішайте 2 ст. л. (30 гр.) вершкового масла та 1/2 ст. тертого пармезану. Посипте розкришеним сиром горгонзолу.

10. Смажена полента. Приготуйте стрічку (№ 9); вилийте у прямокутну форму для випікання хліба та помістіть на ніч у холодильник. Розріжте на скибочки, присипте мукою|борошном| і смажте на гарячій змащеній маслом сковороді до хрусткої скоринки.

11. Пересмажені боби. У сотейнику обсмажте нарізану невелику цибулину на оливковій олії до м’якості. Додайте квасолю пінто із двох банок по 425 гр. (злити рідину) та 2 ст. води; томіть при слабкому кипінні до загусання. Додати 1 ст. гарбузового пюре і розімніть.

12. Толчена картопля. Варіть 900 гр. очищеної розрізаної на 4 частини картоплі в окропі 20 хв.; злийте воду. Замочіть 1 гілочку шавлії та 1/4 ч. л. мускатного горіха в 1 ст. гарячих вершків на 10 хв.; шавлію видаліть. Розімніть разом з картоплею, 1 ст. гарбузового пюре та сіллю. 

13. Товчений батат. Варіть 900 гр. очищеного розрізаного на 4 частини батату у киплячій воді 15 хв. Злийте воду; Розімніть з 1 ст. гарбузового пюре, 55 гр. вершкового масла|мастила|, 2 ст. л. кленового сиропу, 1/2 ч. л. меленого імбиру та сіллю за смаком. Посипте розфарбованим готовим беконом.

14. Ньоккі. Змішайте 2 ст. холодної товченої картоплі (№ 12) з 1 яйцем і 1,25 ст. борошна. На посипаній мукою|борошном| поверхні скачайте в джгути і розріжте на шматочки по 1,3 см. Готуйте в киплячій воді, поки|доки| ньоккі не спливуть. Перемішайте з вершковим маслом та тертим пармезаном.

15. Двічі запечена картопля. Проколіть 4 картоплі вилкою; печіть 45 хв. за 200°С. Розріжте навпіл і вискоблить м’якоть; Розімніть її, додавши по 1/2 ст. гарбузового пюре, сметани та тертого чеддера, 55 гр. вершкового масла|мастила|, 2 нарізаних пера зеленої цибулі, 1 ч. л. солі та щіпку мускатного горіха. Викладіть у картопляні шкірки; печіть 20 хв.

16. Фаршировані яйця. Розріжте навпіл 12 зварених круто яєць. Розімніть жовтки, додавши по 1/3 ст. гарбузового пюре та майонезу, 1 ч. л. дижонської гірчиці, по 1/2 ч. л. меленого коріандру та солі. Викладіть на яєчні білки. 

17. Огірковий дип-соус. Очистіть та натріть 1/2 огірка; відіжміть. Змішайте з|із| 1 ст. грецького йогурту без добавок, 1/2 ст. гарбузового пюре, 2 ст. л. рубаної кінзи та 1 нарізаним пером зеленої цибулі, додавши 3/4 ч. л. солі, по 1/4 ч. л. меленого куміну та коріандру.

18. Хумус. Пюруйте нут із банки на 425 гр. (злити рідину), 1 зубчик часнику, сік 1 лимона, по 5 ст. л. гарбузового пюре, тахіні та оливкової олії та 2 ст. л. води; посоліть. Посипте гарбузовим насінням.

19. Фондю. Перемішайте 2 ст. тертого чеддера із 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. У каструлі томіть при слабкому кипінні пляшку гарбузового пива (350 мл). Вмішайте 1 ст. гарбузового пюре та сирну суміш, поки сир не розплавиться. Додайте дрібку мускатного горіха. Подавайте із кубиками хліба.

20. Сирні кульки. Подрібніть у кухонному комбайні 230 гр. козячого сиру, 2 ст. тертого сиру манчего, 3/4 ст. гарбузового пюре, по 1/2 ч. л. копченої паприки та солі. Сформуйте 12 кульок, обваляйте в рубаних горіхах пекан і гарбузовому насінні.

21. Кростіні. Змішайте 140 гр. козячого сиру, 1/3 ст. гарбузового пюре, 1 ч. л. кленового сиропу, сіль та перець. Намажте на підсмажений багет. Посипте розфарбованим готовим беконом.

22. Кукурудзяна каша. Томите при слабкому кипінні 2,5 ст. води, 1/2 ст. гарбузового пюре та 3/4 ст. кукурудзяної крупи швидкого приготування, 5 хв. Вмішайте 2 ст. л. (30 гр.) вершкового масла|мастила| і 1 ст. тертого чеддера. 23. Гірчиця з гарбузом. Змішайте по 2 ст. л. гарбузового пюре, зернистої гірчиці та меду.

24. Гарячий сирний сендвіч. Приготуйте гірчицю з гарбузом (№ 23); намажте на хліб і зберіть бутерброд з сиром Джек і готовим беконом. Смажте на гарячій змащеній вершковим маслом сковороді до рум’яного кольору.

25. Складова олія. У кухонному комбайні подрібніть 110 гр. вершкового масла|мастила| з 1/4 ст. гарбузового пюре, 2 ст. л. рубаної петрушки та щіпкою спецій для гарбузового пирога. 26. Вінегретне заправлення. Змішайте віночком по 2 ст. л. яблучного оцту та гарбузового пюре та 1 ч. л. діжонської гірчиці; втрутите 1/4 ст. оливкової олії. Посоліть і поперчіть. 27. Коктейлі. Змішайте 1 ст. імбирного пива, по 1/2 ст. гарбузового пюре та бурбона та 1 ст. л. лимонного соку. Вилийте через дрібнокомірчасте сито в 2 склянки з льодом.

26. Вінегретна заправка. Змішайте віночком по 2 ст. л. яблучного оцту та гарбузового пюре та 1 ч. л. діжонської гірчиці; втрутите 1/4 ст. оливкової олії. Посоліть і поперчіть.

27. Коктейлі. Змішайте 1 ст. імбирного пива, по 1/2 ст. гарбузового пюре та бурбона та 1 ст. л. лимонного соку. Вилийте через дрібнокомірчасте сито в 2 склянки з льодом.

28. Латте. У сотейнику змішайте віночком 2,25 ст. молока, 1/4 ст. цукру, 3 ст. л. гарбузового пюре, 1 ст. л. екстракту ванілі, 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога та 1/4 ст. еспресо; доведіть до слабкого кипіння. Вилийте у 2 кружки.

29. Вершковий сир із гарбузом. У кухонному комбайні подрібніть 230 гр. вершкового сиру, 1/3 ст. гарбузового пюре, 1 ст. л. кленового сиропу та 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога.

30. Французькі тости. Зробіть бічний надріз у 4 товстих скибочках хали. Приготуйте вершковий сир із гарбузом (№ 29), начиніть їм кожен надріз (по 2 ст. л.). Збийте віночком 4 яйця, 1 ст. суміші молока та вершків, 1/4 ст. кленового сиропу та 1/4 ч. л. спецій для гарбузового пирога; додайте хліб і замочуйте 1 хв. Смажте на гарячій змащеній вершковим маслом сковороді до рум’яного кольору.

31. Панкейки. Змішайте віночком 1 ст. молока, 1/2 ст. гарбузового пюре, 2 ст. л. розтопленого вершкового масла|мастила| і 2 яйця. Просійте 1,5 ст. борошна, 2 ст. л. цукру, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. спецій для гарбузового пирога та 1/4 ч. л. солі; втручайте в молочну масу. Смажте по 1/4 ст. на гарячій змащеній вершковим маслом сковороді до рум’яного кольору.

32. Вівсяна каша. Готуйте 1 хв. при слабкому кипінні 1,5 ст. знежиреного молока, 1 ст. вівсяних пластівців швидкого приготування та 1/2 ст. гарбузове пюре. Вмішайте 2 ст. л. коричневого цукру, 1 ст. л. (15 гр.) вершкового масла|мастила|, 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога та щіпку солі.

33. Йогурт. Змішайте 1 ст. ванільного грецького йогурту, 1/4 ст. гарбузового пюре та 1/4 ч. л. спецій для гарбузового пирога.

34. Смузі. Пюруйте по 1 ст. ванільного йогурту, гарбузового пюре та льоду, 1 банан, 2 ст. л. меду та 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога. Вилийте у 2 склянки.

35. Яблучна паста. Томіть при слабкому кипінні 4 очищених нарізаних яблука, 1 ст. води, по 1/2 ст. цукру та гарбузового пюре, сік 1 лимона та паличку кориці, періодично помішуючи, 12 хв. Розімніть вилкою.

36. Кукурудзяний хліб. Змішайте по 1 ст. кукурудзяного та пшеничного борошна, 2 ст. л. цукру, 2 ч. л. розпушувача та 1 ч. л. солі. Змішайте віночком по 1 ст. гарбузового пюре та молока, 2 яйця та 3 ст. л. розтопленого вершкового масла; вмішайте в борошняну масу. Вмішайте 1 ст. тертого сиру Пеппер Джек. Розподіліть на гарячій змащеній олією чавунній сковороді розміром 25 см. Випікайте 30 хв. за 200°С.

37. Фокачча. Змішайте 3/4 ст. гарбузового пюре, 1 ст. л. оливкової олії та 1 ч. л. нарізаний розмарину. Розкачайте 450 гр. тіста для піци у пласт 25х30 см.; зверху викладіть гарбузову суміш, тертий пармезан та трохи розмарину. Печіть на розігрітому камені для піци при 230 ° С до рум’яного кольору 8-10 хв.

38. Швидкий хліб. Змішайте віночком 1 ст. гарбузового пюре, 2 яйця, 110 гр. розтопленого вершкового масла|мастила|, 1/2 ст. сметани та 1 ч. л. ванілі. Змішайте 1,5 ст. борошна, 3/4 ст. цукру, 2 ч. л. спецій для гарбузового пирога, 1 ч. л. розпушувача, по 1/2 ч. л. соди та солі; втрутите в гарбузову масу. Печіть у змащеній|змазати| маслом|мастилом| прямокутній формі для хліба (22х12 см.) 1 ч. при 180°С.

39. Маффіни з журавлиною та горіхами. Приготуйте швидкий хліб (№ 38), додавши до тіста по 3/4 ст. сушені журавлини і рубані горіхи пекан. Розділіть між 12 формами для кексів, застеленими вкладишами; випікайте 25 хв. за 180°С. 

40. Пряний пиріг. Збийте міксером 110 гр. розм’якшеного вершкового масла|мастила| і 3/4 ст. цукру до пишності, потім вбийте 2 яйця, 1/2 ст. гарбузового пюре та 1/2 ч. л. ванілі. Просійте 1 ст. муки|борошна|, 1 ч. л. спецій для гарбузового пирога, по 1/2 ч. л. розпушувача та соди та 1/4 ч. л. солі; втрутите в гарбузову масу. Випікайте в змащеній олією квадратній формі для випічки (20 см.) 25 хв. за 180°С.

41. Капкейки. Подвайте кількість інгредієнтів для пирога (№ 40); печіть у 18 застелених вкладишами формах для кексів 25 хв. Остудіть. Збийте 230 гр. вершкового сиру, 55 гр. розм’якшеного вершкового масла|мастила|, 1,5 ст. цукрової пудри та 1 ч. л. ванілі; покрийте капкейки кремом.

42. Печиво. Збийте міксером 6 ст. л. розм’якшеного вершкового масла|мастила| і 1,3 ст. цукру до пишноти; вбийте 1 ст. гарбузового пюре, 1 яйце та 1 ч. л. ванілі. Змішайте віночком 2 ст. муки|борошна|, по 1 ч. л. соди та кориці та 1/2 ч. л. солі; втрутите в гарбузову масу. Викладайте по 1 ст. л. на змащені маслом листи. Печіть 12 хв. за 200°С; остудіть. Змішайте 1/2 ст. цукрової пудри із 1 ст. л. молока; намажте на печиво. 

43. Сендвіч-печиво. Приготуйте печиво (№ 42); не глазуйте. Зберіть бутерброди з шоколадно-горіхової пастою.

44. Скон. Змішайте 2 ст. борошна, 1/3 ст. цукру, 1 ст. л. розпушувача та 1 ч. л. спецій для гарбузового пирога. Ножем для вирубування тіста втручайте 110 гр. нарізаного кубиками вершкового масла|мастила|. Змішайте віночком 2/3 ст. гарбузового пюре та 3/4 ст. вершків; вмішайте в борошняну масу. На посипаній мукою|борошном| поверхні розгладьте тісто руками в квадрат стороною 20 см., потім розріжте на 16 трикутників. Перекладіть на лист і печіть 20 хв. за 200°С.

45. Чізкейк. У кухонному комбайні пюруйте 1 ст. гарбузового пюре, 230 гр. вершкового сиру, 1/2 ст. цукру, 3 яйця, по 1/4 ст. сметани та кленового сиропу, 1/2 ч. л. кориці та щіпку солі. Вилийте на корж із крекерів «Грем» розміром 23 см.; печіть 45 хв. при 180 ° С, поки начинка не схопиться.

46. ​​Пудінг. З’єднайте у сотейнику по 2 ст. кокосового молока та гарбузового пюре, 3/4 ст. цукру, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 3 яєчні жовтки, по 1/4 ч. л. екстракту мигдалю та солі; доведіть до кипіння та готуйте, помішуючи, 10 хв. до загусання. Охолодіть.

47. Хлібний пудинг. У великій мисці збийте віночком 1 банку гарбузового пюре (425 гр.), 2 ст. молока, 3 яєчні жовтки, по 1/2 ст. цукру та рубаних горіхів пекан. Втручайте 450 гр. нарізаного кубиками хліба із родзинками та корицею та 2 нарізаних яблука. Розподіліть у змащеній вершковим маслом формі для випікання і помістіть у холодильник на 2 год., потім випікайте 45 хв. при 190 ° С, поки пудинг не схопиться.

48. Карамельний соус. Змішайте віночком 3/4 ст. карамельного соусу, 1/2 ст. гарбузового пюре та 2 ст. л. бурбона. Подавайте із морозивом.

49. Молочні коктейлі. Змішайте у блендері 500 мл. ванільного морозива, 1 ст. гарбузового пюре, 1/2 ст. молока, 2 ст. л. кленового сиропу та 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога. Розділіть між двома великими склянками.

50. Заморожений йогурт. Приготуйте смузі (№ 34), використовуючи лише 1/4 ст. меду. Збийте в морозице; помістіть у морозилку.

, переглядів: 280

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *