6 продуктів, які зігріють узимку

15.11.2022

Зігрітися взимку – завдання не з легких. Ми надягаємо кілька шарів одягу або сидимо перед обігрівачем протягом дня. Зниження температури та холодний вітер також можуть порушити ваш звичайний порядок. Але є простий спосіб зігрітися в цю пору року – вживати продукти, що виділяють тепло. Розповідаємо, що можна з’їсти, щоб не мерзнути в холод.

Коренеплоди

Коренеплоди

Коренеплоди мають сильну зігрівальну дію. Вони вимагають багато енергії у процесі травлення, що призводить до виділення тепла в організмі. Редька містить добову дозу вітаміну С та зміцнює стінки судин. Морква, картопля, буряк, ріпа допоможуть вам боротися з холодом.

Горіхи

Горіхи

Деякі горіхи, такі як арахіс, мигдаль, кешью, фісташки та фініки, також корисні взимку. Ці горіхи прискорюють циркуляцію крові, обмін речовин та підвищують температуру тіла, внаслідок чого вам стає тепло.

Фрукти

Фрукти

Фрукти – кокос та яблука є ідеальним вибором у зимову пору року. Ці фрукти багаті на клітковину, і нашому шлунку потрібен час, щоб їх переварити, що виділяє тепло і зігріває вас. Для кращого кровообігу в холод слід вживати фрукти з вмістом калію і магнію – банан, хурма, гранат. Вони здатні регулювати температуру тіла в організмі в холодний сезон.

М’ясо та яйця

М’ясо та яйця

М’ясо та яйця містять велику кількість білка, кальцію та заліза. Їжа, яка містить жир, білок та вуглеводи, потребує довше часу для перетравлення. Цей процес виробляє тепло в організмі, що допоможе зігрітися. Постарайтеся взимку часто їсти супи. У цій суперзігріваючій їжі зазвичай є м’ясо, коренеплоди, спеції, трави.

Трави та спеції

Трави та спеції

Звичайні трави і спеції, такі як часник, чорний перець, кмин, імбир, куркума, кориця, петрушка, базилік, розмарин прискорюють метаболізм, сприяю термогенезу в організмі. Вони містять з’єднання, яке нагріває ваше тіло під час перетравлення. Але надмірно гострі приправи викликають потовиділення, що надалі може, навпаки, охолодити ваше тіло.

Кава та чай

Кава та чай

Зігріваючий ефект досягається не тільки за рахунок температури цих напоїв. Кофеїн, катехіни, флавоноїди, що міститься в ньому, посилюють процес виробництва тепла в організмі. Також для обігріву тіла можна пити навіть охолоджений чай та каву – дія буде такою ж, якби ви вжили гарячий напій.

, , , переглядів: 585

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *