7 чудо-приправ, корисних для вашого здоров`я

27.06.2015

Щоб їжа не була нудною і прісною, люди використовують приправи. Вони корисні, надають їжі приємного смаку, кольору і запаху… Головне – не переборщити.


Перець чилі 


Чим гостріший перець, тим більше в ньому капсаїцину. Медичний ефект цієї речовини – у полегшенні болю, а також у профілактиці серцево-судинних та ракових захворювань.

Також капсаїцин спалює жир, про що не варто забувати, особливо якщо ваша мета – схуднути.

 

 

 

Кориця  

Додаючи корицю в каву, вівсянку або в будь-яку страву на ваш розсуд, ви не тільки зробите її духмяною і смачною, але й допоможете своїм артеріям. Це все тому, що кориця позитивно впливає на здоров`я судин, нормалізує рівень цукру в крові та знижує рівень холестерину.

 

 

Куркума 

Ця приправа походить з того ж сімейства приправ, що й імбир. Обидві мають протизапальну дію і можуть допомогти хворим з артритом. Також куркума нормалізує процеси травлення.

 

 

 

Петрушка 

Ми стали забувати, наскільки корисною є ця рослина! Більшість використовують її тільки в якості прикраси. Однак петрушка допоможе вам у боротьбі з болями у нирках і закупоркою артерій.

 

 

 

Орегано 

Орегано – це популярна італійська приправа, яку часто додають в піцу та інші страви. Вона не тільки надає їжі приємний аромат, але також містить велику кількість тимолу і карвакролу – речовин, які борються з інфекцією.

Орегано містить велику кількість антиоксидантів (у чотири рази більше, ніж у чорниці) і її легко можна вирощувати на грядці та вдома на підвіконні.

 

 

Часник 

Часник має антигрибкові, антибактеріальні та противірусні властивості. Його можна додавати куди завгодно: у піцу, салати, соуси домашнього приготування.

 

 

 

 

 

Чебрець 

Чебрець (тим`ян) має потужну антисептичну та антибактеріальну дію. Дослідження також показують, що він бореться з деякими видами інфекцій, які важко подолати за допомогою антибіотиків.

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ще більше корисного

Різноманітні види кави [Інфографіка]

Як перетворити стілець на урну для сміття [Фото]

Як перетворити смартфон на міні-проектор

, , , , , переглядів: 1 712

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *