Щоб їжа не була нудною і прісною, люди використовують приправи. Вони корисні, надають їжі приємного смаку, кольору і запаху… Головне – не переборщити.
Перець чилі
Чим гостріший перець, тим більше в ньому капсаїцину. Медичний ефект цієї речовини – у полегшенні болю, а також у профілактиці серцево-судинних та ракових захворювань.
Також капсаїцин спалює жир, про що не варто забувати, особливо якщо ваша мета – схуднути.
Кориця
Додаючи корицю в каву, вівсянку або в будь-яку страву на ваш розсуд, ви не тільки зробите її духмяною і смачною, але й допоможете своїм артеріям. Це все тому, що кориця позитивно впливає на здоров`я судин, нормалізує рівень цукру в крові та знижує рівень холестерину.
Куркума
Ця приправа походить з того ж сімейства приправ, що й імбир. Обидві мають протизапальну дію і можуть допомогти хворим з артритом. Також куркума нормалізує процеси травлення.
Петрушка
Ми стали забувати, наскільки корисною є ця рослина! Більшість використовують її тільки в якості прикраси. Однак петрушка допоможе вам у боротьбі з болями у нирках і закупоркою артерій.
Орегано
Орегано – це популярна італійська приправа, яку часто додають в піцу та інші страви. Вона не тільки надає їжі приємний аромат, але також містить велику кількість тимолу і карвакролу – речовин, які борються з інфекцією.
Орегано містить велику кількість антиоксидантів (у чотири рази більше, ніж у чорниці) і її легко можна вирощувати на грядці та вдома на підвіконні.
Часник
Часник має антигрибкові, антибактеріальні та противірусні властивості. Його можна додавати куди завгодно: у піцу, салати, соуси домашнього приготування.
Чебрець
Чебрець (тим`ян) має потужну антисептичну та антибактеріальну дію. Дослідження також показують, що він бореться з деякими видами інфекцій, які важко подолати за допомогою антибіотиків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Різноманітні види кави [Інфографіка]