CЕНСАЦІЯ: В Україні зловили живу русалку?

06.07.2016

Українські спецслужби давно готували цю таємну операцію.

Операція з вилову русалки відбулася на Закарпатті. Першими її побачили місцеві жителі, коли русалка відпочивала на каменях в Ужгороді. Оскільки, не було спеціально підготованих кадрів, українцям довелося звернутися до фахівців зі Словаччини (вочевидь, там такі операції не новина?) . Зловити незвичайне створіння було не так вже й легко, адже русалка проявила неабияку хитрість та здатність аналізувати ситуацію, а тому помітивши стеження, почала віддалятися в бік води.

Фото: tyachivnews.in.ua

Але умілі дії фахівців не дозволили їй втекти і вона потрапила в полон. Зараз русалка знаходиться в басейні Ужгорода й почуває себе комфортно.

 

Фото: tyachivnews.in.ua

Про це повідомляє Тячів News з посиланням на ua-reporter.com.

 Русалка – відома героїня казок, легенд та художніх творів. Вони властиві для багатьох міфологій світу, у тому числі й слов`янській. Згідно українським давнім віруванням русалками ставали дівчата, які потонули на Зелені свята. За повідомлення енциклопедії «Вікіпедії» розрізняють три види русалок:

Берегиня (Русалка водяна) – у неї перетворюється дух дівчини, яка втопилася. Схожа на дівчину з пишним волоссям і риб’ячим хвостом замість ніг. Не любить запаху полину або любистку. Живе на дні річок, озер, морів у кришталевих палацах. Часто виходить на берег і сумно співає. Саме тому і назва – Берегиня. Не слід плутати з небесною Берегинею – богинею Матері-Землі.

Поляниця (Русалка польова) –  у неї перетворюється дух, що уособлює мрії про волю, незалежність, гордість. На вигляд – це  дівчина у вінку та одязі із зелені. Походить від дівчини, яку розтерзали дикі звірі або яка повісилася. Гуцули називають її Повітрулею.

Мавка (Русалка лісова) – дух дівчини, яка загинула в лісі з різних причин. Схожа з Поляницею, але різниться одягом, який сплетений з вербових гілок.

А ось відео про русалку, яка можна знайти в Інтернеті:

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Рівнянин постраждав через спокусливу голу жінку

Луцький дизайнер відкрив таємницю збірної України з футболу

Загадкові замки Західної України

, , переглядів: 3 180

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *