Ароматне желе з порічки на зиму: краще за варення

Збір коштів на потреби армії України
18.07.2022

Ароматне желе з порічки на зиму: краще за варення

Порічка – бюджетна і корисна ягода. З неї можна приготувати варення на зиму, але щоб зберегти максимум користі – можна зробити желе. Для цього знадобиться всього три інгредієнти.

Ідея приготування желе з порічок на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Юшиної (tanyushina) в Instagram.

Інгредієнти:

  • порічки – 1 кг
  • цукор – 800 г

Спосіб приготування:

  1. Порічки добре промити, перекласти в каструлю (разом з гілочками, нічого обривати не треба), поставити на вогонь.
  2. По мірі нагрівання, порічки дадуть сік і стануть м’якими.
  3. Масу треба тільки нагріти. Не кип’ятити і не варити.
  4. Як тільки ягода стане м’якою і піде сік – варення готове.
  5. Перекласти порічки в сито і перетерти.
  6. Перетерте пюре перелити назад в каструлю, додати цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  7. Одразу розлити в стерильні банки і герметично закрити.

Джерело: https://food.obozrevatel.com/

переглядів: 590

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *