Баклажани як гриби: рецепти популярної закуски

Збір коштів на потреби армії України
08.08.2022

Баклажани як гриби: рецепти популярної закуски

Хочете приготувати баклажани як гриби? В цьому немає нічого складного. Баклажани, приготовані як гриби, – це не тільки смачна холодна закуска, але і прекрасна заготівля на зиму.

Вибираючи баклажани, перед покупкою натисніть на шкірку. Якщо від пальця залишиться вм’ятина, значить, плід старий. Свіжий баклажан швидко відновлює форму.

Крім цього, не купуйте занадто великі овочі. Це свідчить про те, що баклажани інтенсивно удобрювали і містять багато нітратів, які можуть викликати отруєння.

Рецепт “Баклажани як гриби” в сметані

Баклажани як гриби

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 кг баклажанів
  • 4-5 цибулин
  • 200 г сметани
  • Рослинна олія
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити, очистити від шкірки, порізати кубиками 1 х 1 см.
  2. Цибулю порізати, скласти в казан, підсмажити до золотистого кольору, додати нарізані баклажани, тушкувати, поки баклажани не стануть м’якими.
  3. За 10 хвилин до готовності посолити, додати сметану. Подавати страву холодною.

Баклажани як гриби на зиму

Баклажани як гриби на зиму

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 5 кг баклажанів
  • 4,5 л води
  • 50 мл 9% оцту

Для маринаду:

  • 3 головки часнику
  • 1 пучок кропу
  • 300 мл рослинної олії
  • 250 мл 9% оцту
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 4 столові ложки (80 г) крупної солі без гірки
  • 1 чайна ложка цукру з гіркою

Спосіб приготування:

  1. Візьміть молоді щільні овочі. Видаліть у баклажанів плодоніжки і наріжте їх кубиками зі стороною 1,5 см.
  2. Закип’ятіть воду у великій каструлі і додайте оцет. Відправте нарізані баклажани в каструлю і варіть протягом 5 хвилин з моменту закипання. Якщо овочів багато, готуйте їх партіями.
  3. Готові баклажани відкиньте на сито, щоб стекла рідина. Перекладіть у велику миску.
  4. Для маринаду подрібніть кріп і наріжте дрібними кубиками часник. Перемішайте і влийте оцет з олією. Додайте сіль, цукор і мелений чорний перець. Перемішайте і дайте маринаду трохи постояти.
  5. Влийте маринад до баклажанів і перемішайте.
  6. Перекладіть салат в стерилізовані банки. Утрамбовувати овочі не потрібно.
  7. Простерилізуйте кришки. Для цього залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте ними банки.
  8. Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Для цього покладіть на дно каструлі тканину або рушник. Налийте трохи води і доведіть до кипіння. Поставте в каструлю банки з заготівлею, щоб вода доходила їм по “плічка”. Кришки повинні бути на банках.
  9. Доведіть до кипіння і з цього моменту стерилізуйте закуску 20 хвилин. Потім дістаньте банки і закупорьте кришки. Переверніть заготовку догори дном і укутайте в ковдру на 12 годин. Після охолодження відправте банки в льох або комору на зберігання.

Скільки стерилізувати банки з заготовками

  • Банки об’ємом 0,5 л потрібно стерилізувати 15 хвилин;
  • 0,7 л – 20 хвилин;
  • 1 л – 30 хвилин.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

 

переглядів: 4 458

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *