Безкоштовне розмитнення: які автівки подешевшають найбільше

17.04.2022

Відтепер в Україні можна розмитнити автомобіль за нульовою ставкою. У народі цю ініціативу вже назвали “безкоштовним розмитненням”, але деяку суму все ж доведеться заплатити в казну.

Автоексперти прогнозують, що безкоштовне розмитнення вплине на авторинок вживаних машин. Вже зараз в мережі можна знайти різні розрахунки зміни вартості автомобілів та припущення, які автівки подешевшають найбільше.

Портал “АвтоРіа” дослідив ринок та прогнозує, що в Україні відчутно подешевшають “буси”.

Приміром, Mercedes-Benz Sprinter може подешевшати на понад 6 тисяч доларів, Fiat Ducato – на 8 тисяч у.о., а Renault Trafic – на 4500 дол. Більш детально дивіться на інфографіці.

Але варто звернути увагу на такі моменти. У переважній більшості пригоном автівок з-за кордону займались чоловіки, а зараз, як відомо, діє заборона на виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років (але є певні винятки). Відповідно, “євробляху” можуть пригнати жінки або старші за віком чоловіки.

Також слід звернути увагу на екологічні норми “Євро”, без яких навіть за новими правилами автомобілі не можуть проходити державну реєстрацію. Вантажні авто повинні відповідати стандарту “Євро-5”, який на практиці в ЄС був запроваджений у 2009 році. Для легкових авто імпорт обмежений нормами “Євро-2”, які діють з 1996 року.

Але все ж деякі платежі доведеться заплатити. Мова про:

  • постановку на облік,
  • сертифікацію відповідності,
  • пенсійний збір.

Безперечно, ці суми навіть не порівняні з тими, які потрібно було заплатити раніше. До цього, наприклад, за ввезений в Україну Volkswagen Golf 2008 року випуску та з 1,9 дизельним двигуном вартістю близько 3 тисячі євро необхідно було заплатити ще понад 3 тисячі євро податків та зборів.

Джерело: https://pmg.ua/

переглядів: 805

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *