Борщ з весняним щавлем

Збір коштів на потреби армії України
02.05.2022

Борщ з весняним щавлем

Щодо густоти, то її можна досягти й сметаною або сироваткою. Авторка рецепта використовує телятину, беріть те м’ясо, яке є у вас.

Час першої соковитої зелені настав. А це означає, що разом з ним настав час активно використовувати її в супах та борщах.

Мабуть, найулюбленіший нами борщ як теплий спогад з дитинства – зварений на домашньому півні.

Зелений, що очевидно, має містити багато зелені. Тобто крім основного щавлю, багато петрушки, кропу та зеленої цибулі тільки покращать цей борщ.

До речі, зелену цибулю потрібно додавати першою, а вже за хвилину – петрушку та кріп. Зробити борщ густішим можна вареними яйцями або сироваткою.

У авторки рецепта zernograd.com для бульйону телятина, беріть м’ясо, яке у вас є.

Зелений борщ зі щавлем

Інгредієнти на 2,5 літри:

  • 800 г м’яса;
  • 2-3 шт. картоплі;
  • 50 мл олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • цибуля;
  • 2 пучки щавлю;
  • кріп, петрушка, зелена цибуля;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 3 шт. лаврового листя;
  • 6 шт. яєць;
  • сіль перець.

У Литві готують борщ з вушками та сушеними грибами.

Як приготувати:

  1. М’ясо помити, можна зачистити, залити холодною водою. Довести до кипіння, у процесі знімати піну. Коли м’ясо буде готове, посолити бульйон та додати лаврове листя.
  2. Картоплю нарізати, додати до бульйону, варити до готовності
  3. Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно нарізати. Щавель – крупніше. Варені яйця дрібно нарізати.
  4. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками, обсмажити в суміші олії та вершкового масла до золотавості.
  5. Додати томатну пасту, трохи бульйону, розмішати. Готувати 8-10 хвилин на повільному вогні.
  6. Щойно звариться картопля, додати щавель та засмажку.
  7. Після закипання додати зелену цибулю, довести до кипіння, всипати кріп і петрушку, перемішати. Довести до смаку сіллю та перцем.
  8. Додати яйця, не розмішуючи. Вимкнути вогонь, дати настоятися, перемішати та подавати зі сметаною.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

 

 

переглядів: 1 887

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *